Valldoreix homenatjarà els avis de la vila amb la 1a Setmana de la Gent Gran

"Volem subratllar el paper fonamental de la gent gran a Valldoreix, és un homenatge"

Membres de la comissió de treball i de l'EMD de Valldoreix FOTO: TOT Sant Cugat
Valldoreix homenatjarà els avis de la vila amb la 1a Setmana de la Gent Gran
"Volem subratllar el paper fonamental de la gent gran a Valldoreix, és un homenatge"

Membres de la comissió de treball i de l'EMD de Valldoreix FOTO: TOT Sant Cugat

Valldoreix celebrarà per primera vegada la Setmana de la Gent Gran entre el 2 i el 8 d'octubre amb l'objectiu de retre homenatge als avis i àvies de la vila. "L'objectiu és impulsar una jornada festiva on les persones grans siguin les veritables protagonistes i suposa una ocasió per donar visibilitat i reivindicar els seus drets i necessitats", va apuntar el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig.

 

La setmana s'iniciarà el 2 d'octubre al Casal d'Avis amb la inauguració d'una exposició fotogràfica i un pica pica a partir de les cinc de la tarda. Durant tota la setmana s'organitzaran xerrades, conferències, activitats culturals, espectacles musicals i una excursió, entre altres. "Hem procurat fet actes engrescadors perquè la gent gran pugui participar", va destacar Assumpta Pla, presidenta de la comissió de treball encarregada d'organitzar les jornades i que està integrada per representants d'entitats valldoreixenques.

 

El vocal de la Gent Gran de Valldoreix, Joaquim Castelló, va assenyalar que un dels actes de "més relleu" serà un ple extraordinari que es convocarà i on es convidarà a gent gran de la vila per "debatre les necessitats actuals de la gent gran". Amb el contingut que en surti, es redactarà una moció, que s'aprovarà en Junta de Veïns i s'enviarà a les institucions corresponents.

 

"Volem subratllar el paper fonamental de la gent gran a Valldoreix, és un homenatge", va recalcar Josep Puig. Un dels membres de la comissió de treball, Rafa Usero, va aprofundir en aquest sentit: "És un reconeixement a la feina que està fent ara la gent gran, no un agraïment per la feina feta. Actualment, els avis ajuden a nivell econòmic a les famílies, fan de voluntaris, impulsen activitats culturals... Sense ells, Valldoreix no funcionaria com ho fa".Actes


  • Dilluns 2 d'octubre. 17 hores al Casal d'Avis

Inauguració exposició fotogràfica Avis d'ahir, avis d'avui.

Pica a pica.

Fòrum visual.

 

  • Dimarts 3 d'octubre.

Dinar de germanor a la Masia Rosàs, rifa solidària per la Marató de TV3, història de la masia i la família Rosàs i animació i música.

 

  • Dimecres 4 d'octubre. 18 hores a la Sala de plens.

Conferència: Mediacions i gent gran, a càrrec del professor de la UB Iago de Balanzó

 

  • Dijous 5 d'octubre. 19 hores a la Sala de plens.

Ple de l'experiència on la gent gran debatrà sobre les seves necessitats.

 

  • Divendres 6 d'octubre. 19 hores a la Nau de Cultura.

Concert de corals amb l'Harmonia, la Coral Jove i Esclat de Germanor

 

  • Dissabte 7 d'octubre.

De 11 a 14h: excursió per l'itinerari blau de Valldoreix

18 h: Teatre a la Nau de Cultura amb el Grup de Teatre El Cercle i Els Marxosos

 

  • Diumenge 8 d'octubre. 17 hores a la Nau de Cultura.

Festa de cloenda amb parlaments, lliurament de diplomes a entitats i gent gran implicada al barri i ball i animació a càrrec dels Marxosos.

 

 Comentaris