11 persones imputades, entre elles un periodista, pel tall de vies del 21F

Els investigats van ser identificats de manera aleatòria en finalitzar l'acció a l'estació d'FGC de Sant Cugat

11 persones han estat imputades pel tall a les vies a l'estació d'FGC de Sant Cugat del Vallès durant la vaga general del passat 21 de febrer, entre elles el periodista local d'elCugatenc Jordi Pascual.

El tall a les vies es va produir poc després de les set del matí, quan un centenar de persones saltava a les vies del tren obligant a interrompre el servei durant uns 30 minuts. Una vintena d'agents dels Mossos d'Esquadra van rodejar els manifestants, obligant-los a abandonar les vies. Un cop fora l'estació, al carrer de l'Andana, la policia catalana tornava a carregar amb empentes contra el grup per allunyar-los de l'estació, i identificava alguns dels participants en el tall.

Més info: El tall a les vies del tren per la vaga general acaba amb el desallotjament dels Mossos

Entre les persones indentificades, hi figura el periodista, qui ha explicat al TOT com aquell dia va anar a cobrir el tall a les vies, igual que va fer amb la resta d'actes organitzats a Sant Cugat amb motiu de la vaga. Pascual ha detallat que va accedir a les vies amb el grup de manifestants, i en un moment determinat, un agent dels Mossos va demanar-li que s'apartés per no interferir en l'actuació policial, moment en el qual Pascual es va acreditar com a periodista amb el carnet de premsa.

Pascual assenyala "els errors existents en l'informe policial", apuntant, per exemple, que "no em van identificar, ja que únicament em vaig acreditar amb el carnet de premsa, i no presentant el DNI", així com el fet que "l'informe recull que totes les identificacions es van fer fora de l'estació, i si presentar el carnet de periodista era la identificació, això va passar a l'interior, durant el tall".

Ara, les persones identificades estan citades a declarar el dimecres, 8 de maig, al jutjat d'instrucció número 7 de Rubí.

Davant aquesta situació, les 11 persones imputades han fet públic un comunicat conjunt aquest diumenge, 5 de maig, i han convocat una concentració davant del jutjat el mateix dia 8.

En el comunicat denuncien que, entre les persones imputades, "s'hi troben persones que no van ser presents a l'acció i un periodista d'un mitjà local que hi va acudir per informar de la mobilització", denunciant així "una flagrant vulneració del dret a la informació i un atac més al periodisme, pota fonamental de qualsevol societat que es vulgui democràtica".

"Hem decidit organitzar-nos per denunciar aquesta repressió i la situació, així com reafirmar que res no ens farà renunciar a l'anhel d'una societat més justa, lliure i democràtica; i que malgrat que se'ns reprimeixi, no renunciarem mai i seguirem lluitant per aquest objectiu", reivindiquen.

 
Comentaris

Destaquem