4 mocions aprovades, 1 institucional i 4 rebutjades al ple municipal

La sessió plenària del mes de febrer a Sant Cugat del Vallès s'ha celebrat aquest dilluns, dia 18

El Ple municipal del mes de febrer a Sant Cugat del Vallès ha finalitzat, després de més de 6 hores de debat, amb 4 mocions aprovades, una d'institucional i 4 de rebutjades aquest dilluns, dia 18.

Institucionalment s'ha aprovat combatre la inseguretat ciutadana. D'aquesta manera, Sant Cugat impulsarà mesures per combatre la inseguretat de les dones.

Més info: Sant Cugat impulsarà mesures per combatre la inseguretat de les dones

Pel que fa a les mocions aprovades, per unanimitat s'ha aprovat el suport de l'Ajuntament al cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i a la millora de la dotació de recursos al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal. Una moció presentada per PSC, ICV-EUiA, ERC-MES, CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates i PP. També per unanimitat s'ha aprovat, a proposta d'ERC-MES, ICV-EUiA, Cs i PP, donar suport al centenari de la Floresta, així com la proposta de la CUP-PC de millora del servei del Centre Obert, amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates.

Més info: Sant Cugat reclamarà a la Generalitat millores pel Parc de Bombers

Més info: El Ple Municipal aprova aplicar mesures per millorar el Centre Obert

Finalment, el ple municipal ha aprovat la moció d'urgència plantejada per la CUP-PC per fer de Sant Cugat una ciutat lliure de violències masclistes. Una moció aprovada amb l'abstenció del PP, el seu vot contrari a l'acord 12 (referent a la vaga del 8 de març), i l'abstenció en aquest punt de Cs.

D'altra banda, han estat quatre les mocions rebutjades durant el ple. La primera, la plantejada per PP i Cs per reclamar que s'estudien fórmules per a mitigar l'impacte del cost associat a la integració en el nou sistema tarifari de transport de l'AMB.

Més info: Cs i PP es queden sols al ple parlant de la seva visió del nou tribut metropolità

També s'ha rebutjat la creació d'un segell de qualitat que distingeixi a les empreses del municipi com a "empresa amiga de la família", a proposta del PP i Cs, així com la proposta d'ambdues formacions de rebuig a la impunitat i l'indult als encausats pel cop a la democràcia a Catalunya. Tampoc ha prosperat la proposta de les dues formacions de mostrar el suport local a Juan Gerardo Guaidó com a president de Veneçuela.

Més info: El Ple Municipal descarta una moció de PP i Cs per rebutjar un possible indult als presos

Entre altres temes tractats al ple municipal, s'ha aprovat el Reglament de Funcionament d'Instal·lacions Esportives Municipals, així com s'ha fet l'aprovació inicial de l'augment del tipus impositiu de les plusvàlues, que passarà del 29% al 30%.

Més info: El ple aprova el Reglament de Funcionament d'Instal·lacions Esportives Municipals

Més info: Sant Cugat puja l'impost de les plusvàlues fins al 30%

Igualment, s'ha donat llum verda al crèdit de Promusa per comprar habitatge social, i s'ha acordat reorganitzar el calendari laboral de la Policia Local amb la voluntat de fer més eficient el servei i augmentar les hores de patrullatge dels agents al carrer.

Més info: Llum verda al crèdit de Promusa per comprar habitatge social

Més info: Acord per augmentar les hores de patrullatge de la policia al carrer

Pel que fa a la participació ciutadana, s'han tractat diferents aspectes com la seguretat, les terrasses o el soterrament de la línia d'alta tensió.

Més info: Seguretat, terrasses i més al torn de participació ciutadana del ple

Més informació
 
Comentaris

Destaquem