6 mocions aprovades, 1 institucional, 1 rebutjada i 3 retirades al ple municipal

La sessió plenària del mes de setembre ha tingut una durada de més de 7 hores aquest dia 17

El ple municipal de Sant Cugat del Vallès ha aprovat un total de 6 mocions, una més d'institucional, n'ha rebutjat una altra i se n'han retirat tres del debat durant la sessió celebrada aquest dilluns, 17 de setembre.

D'aquesta manera, s'ha aprovat una moció, amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte la CUP i ICV-EA, que s'han abstingut, per estudiar la viabilitat tècnica i econòmica d'implementar de forma temporal "un sistema de reconeixement de matrícules amb tecnologia de càmeres OCR amb alerta immediata a la policia dels vehicles amb requeriments detectats".

També s'ha aprovat una moció sobre la retirada d'un monument franquista a Montserrat i per una llei integral de memòria democràtica de Catalunya, presentada per PSC-CP, ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates i ICV-EUiA, amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PP, que hi ha votat en contra. Una altra moció aprovada ha estat en defensa dels drets de l'Adrià Carrasco i la Tamara Carrasco, presentada per CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES. S'ha aprovat amb els vots a favor de PDeCAT, CUP, ERC i ICV-EA i el regidor no adscrit Dimitri Defranc; i el vot en contra de C's, PSC i PP. El regidor no adscrit Xavier Cortès s'ha abstingut.

Convocar una Junta Local de Seguretat amb l'objectiu de revisar el Pla Local de Seguretat vigent, a proposta del PP, Cs i PSC-CP també s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte la CUP, que s'ha abstingut (ERC també s'ha abstingut en l'acord segon).

Moment del ple municipal. FOTO: Bernat Millet

Moment del ple municipal. FOTO: Bernat Millet

Per unanimitat s'ha aprovat la moció de la CUP-PC i Cs per tal d'incrementar el nombre d'escoles bressol públiques. I amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PP, que hi ha votat en contra, i C's, que s'ha abstingut en l'acord primer, s'ha aprovat la moció d'urgència presentada per la CUP-PC per a la condemna dels desnonaments i el suport institucional a les víctimes de l'especulació immobiliària.

Institucionalment, s'ha aprovat la moció per a prevenir l'efecte de la implantació i expansió de la vespa asiàtica en el terme municipal de Sant Cugat, i s'ha rebutjat la proposta d'ICV-EUiA, ERC-MES i PSC-CP d'avançar en la laïcitat de l'Ajuntament. Damunt la taula han quedat la moció d'ERC-MES per ampliar el parc d'habitatge de protecció oficial; la del PSC-CP per revisar la normativa dels usos comercials de Sant Cugat i la del PP a favor de la concòrdia i la convivència.

Torn de participació ciutadana. FOTO: Bernat Millet

Torn de participació ciutadana. FOTO: Bernat Millet

Pel que fa al torn de participació ciutadana, en aquest s'ha parlat de La Mirada, la nova biblioteca central, i la seguretat, entre altres aspectes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem