7 mocions aprovades, 1 d'institucional i 2 de rebutjades al ple municipal

La sessió d'aquest mes de març a Sant Cugat del Vallès ha durat 7 hores

El ple municipal del mes de març a Sant Cugat del Vallès, celebrat aquest dilluns dia 18, ha finalitzat amb 7 mocions aprovades, 1 d'institucional i 2 de rebutjades després de 7 hores de debat. De manera institucional s'ha mostrat el suport als infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals i en contra de l'abús sexual a menors practicat per membres de l'església catòlica. Una moció d'urgència que rebutja la decisió de la congregació dels Jesuïtes de traslladar a Sant Cugat un sacerdot denunciat per abusos sexuals a persones menors.

Pel que fa a les mocions presentades pels diferents grups municipals, s'ha aprovat la moció presentada per CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates, Cs, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC-CP per promoure que els regidors i regidores amb permisos de paternitat o maternitat puguin votar al Ple mitjançant la delegació del vot. S'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, que s'ha abstingut. També s'ha aprovat una moció, presentada per PSC-CP, PDeCAT-Demòcrates i PP, amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte CUP i Cs, que s'han abstingut, per tal de crear una comissió específica amb les diferents forces polítiques amb l'objectiu de repensar quin ha de ser l'ús de l'espai municipal de la carretera de Rubí que actualment ocupa una discoteca.

La tercera moció aprovada ha estat la presentada per ERC-MES i PDeCAT-Demòcrates, amb el suport de tots els grups municipals excepte Cs, que s'ha abstingut, i el PP, que hi ha votat en contra, per a la commemoració del Dia internacional de les dones. I també ha tirat endavant la proposta de la CUP-PC per reconvertir els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà a Sant Cugat i Rubí. S'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte Cs i PP, que hi han votat en contra.

Moment del ple municipal del mes de març. FOTO: Bernat Millet

Moment del ple municipal del mes de març. FOTO: Bernat Millet

El ple municipal també ha tirat endavant la proposta del PSC-CP per garantir la continuïtat dels centres especials de treball a Catalunya, per unanimitat els punts 1, 2, 6 i 8 de la moció, i rebutjant la resta de la moció. Igualment, ha prosperat la proposta d'ICV-EUiA per promocionar la Formació Professional a la ciutat, aprovant-se per unanimitat. I també s'ha aprovat la moció presentada per l'oposició per instar a l'anul·lació i nova licitació del contracte d'informació, comunicació i difusió pública d'anuncis oficials i edictes, serveis, accions i activitats municipals en mitjans de comunicació d'abast local de l'Ajuntament de Sant Cugat. Una moció que s'ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte el PDeCAT, que hi ha votat en contra.

Pel que fa a les mocions rebutjades, aquestes han estat la proposta del PP i Cs de commemoració del 15 de maig com a Dia internacional de la família, i la moció de Cs de suport a l'educació i la llibertat d'elecció educativa.

Moment del ple municipal del mes de març. FOTO: Bernat Millet

Moment del ple municipal del mes de març. FOTO: Bernat Millet

Altres temes tractats al ple

Durant la celebració del ple municipal d'aquest mes de març també s'ha desencallat el projecte d'habitatge cooperatiu a les Cases dels Mestres, així com s'ha fet un pas endavant perquè el 30% dels nous habitatges siguin protegits. També hi ha hagut crítiques per l'expropiació per 1,1 milions d'euros d'una finca per preservar una alzina, i s'ha aprovat la pròrroga del contracte de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom.

Pel que fa al torn de participació ciutadana, Òmnium, l'adhesió de Bellaterra, i l'estat d'alguns carrers han centrat el debat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem