Ajuntament i veïns es reuneixen per parlar del futur Amfiteatre

L'Amfiteatre dels Jardins del Vallès va ser una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius

Diversos tècnics de l'Ajuntament es van reunir el passat dimecres, 15 de febrer, amb diversos veïns del barri de Sant Francesc-Monestir per parlar del futur Amfiteatre dels Jardins del Vallès

Des que aquesta proposta va sortir com una de les guanyadores dels pressupostos participatius, va obtenir 1.941 vots, diversos veïns i veïnes del barri han mostrat la seva preocupació pel desenvolupament d'aquest projecte. Aquesta preocupació, principalment, es basa en tres aspectes. 

D'una banda, que l'Amfiteatre, que s'ubicarà a l'inici de l'avinguda de Cerdanyola, es converteixi en un nou espai de botellónA més, els veïns i veïnes del barri es mostren preocupats pel tipus d'espectacles que es podrien fer en aquest nou espai cultural de la ciutat i les molèsties de soroll que això comportaria pels veïns de la zona. Finalment, una altra de les preocupacions rau en el manteniment de l'espai. És a dir, en el fet que, en tractar-se d'una zona verda i oberta no acabi esdevenint un espai per a gossos i que esdevingui un "pipican", tal com assenyalen diversos veïns. 

Davant d'aquests dubtes, el Consistori ja ha posat en marxa la creació del grup de treball que farà el seguiment de la construcció de l'Amfiteatre. Per això mateix, dimecres 15 de febrer, diversos tècnics de l'Ajuntament es reunien amb una representació veïnal per començar a parlar de com es materialitzarà aquesta proposta. 

Després d'aquesta reunió, els veïns asseguren al TOT Sant Cugat estar més "tranquils i relaxats. Ens vam quedar amb bon sabor de boca, perquè l'Ajuntament ens fa partícips d'aquest procés".

Durant la reunió, els veïns van posar sobre la taula les tres preocupacions principals. En aquest aspecte segons confirmen els veïns al TOT, es va arribar a diverses conclusions.

Aquestes són que, l'Amfiteatre tingui un tancat per evitar que hi entri la gent a fer botellón o a passejar el gos. Aquest seria vegetal per reduir l'impacte visual. D'altra banda que l'Amfiteatre estigui enfocat cap al parc de la Pollancreda, per reduir les molèsties acústiques i, finalment, que els espectacles que es facin seran de format reduït. 

D'altra banda, per tal d'aprofitar tot l'espai, la creació de l'Amfiteatre podria anar acompanyada d'un jardí infantil i un espai per a persones invidents amb plantes aromàtiques

Imatge feta pels veïns del barri de Sant Francesc-Monestir que detalla com quedaria el projecte segons aquesta primera reunió.

L'Amfiteatre dels Jardins del Vallès

La proposta de l'Amfiteatre dels Jardins del Vallès va ser la segona proposta dels projectes grans més votada. 

L'objectiu d'aquest projecte és renovar un parc que, actualment, s'utilitza poc i crear-hi un amfiteatre enjardinat a l'aire lliure. 

El projecte consistiria en el moviment de terres, crear l'espai de l'escenari i l'enjardinament, per tal que la gent pugui seure a l'herba mentre gaudeix dels espectacles. 

El cost aproximat d'aquest projecte és de 270.000 euros i la seva execució seria d'uns 10 mesos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem