Canvi de data de la inauguració de "Presos polítics en l'Espanya contemporània"

'Presos Polítics en l'Espanya Contemporània' podrà visitar-se del 22 de desembre al 5 de gener i, per completar la inauguració, se celebrarà un debat relacionat amb la temàtica

La mostra de l'artista Santiago Serra, sota el títol 'Presos Polítics a l'Espanya Contemporània', s'inaugura el dissabte dia 22 de desembre, degut a les protestes i mobilitzacions que s'esperen durant la jornada d'aquest divendres dia 21. El Centre d'Art Maristany de Sant Cugat del Vallès acollirà entre el 22 de desembre i el 5 de gener l'exposició sobre els presos polítics que va ser censurada a la fira ARCO de Madrid.

L'exposició podrà visitar-se el 22 de desembre, a les 13 h. Tot i això, la Casa Aymat acollirà a les 11 h un debat relacionat amb la matèria, titulat 'La presó com a eina política', moderat per la periodista Mònica Terribas i amb la presència de Diana Riba, parella de Raül Romeva; i Pep Beúnza, de l'Institut Nacional per l'Acció No Violenta.

L'obra vol fer visible l'existència de presos polítics a l'estat i mostra el rostre, pixelat, d'alguns d'ells. Els joves d'Altsasu, els titellaires de Madrid empresonats el 2016 o simpatitzants del 15-M són algunes de les persones que apareixen en l'exposició. També hi surten Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i la presència dels líders sobiranistes va ser la que va generar polèmica fins que ARCO va decidir retirar la mostra.

La mostra està impulsada per la plataforma Free Romeva i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat.

 

 
Comentaris

Destaquem