Carrizosa (Cs), a Sant Cugat: "És un escàndol que el PDeCAT segueixi robant"

El diputat de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha criticat el Govern de l'Ajuntament de Sant Cugat, acusant-lo de corrupció, i la possible presència de Puigdemont i Junqueras al debat

Carlos Carrizosa, diputat de Cs al Parlament de Catalunya i mà dreta de l'excap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha passejat aquest migdia per la zona del Monestir de Sant Cugat, fent costat a la candidatura de la secció local del partit per a les municipals, encapçalada per l'alcaldable, Aldo Ciprián: "Des del 2015 Cs ha fet una gran feina en aquesta ciutat que, per altra banda té un problema: el Govern continuat de Convergència, amb els seus diferents noms, durant 35 anys", ha iniciat Carrizosa.

"Convergència ha utilitzat Sant Cugat com la capital del seu finançament irregular i del seu cobrament de comissions"

Acusacions de corrupció al Govern de la ciutat

En aquest sentit, el diputat ha carregat contra l'equip de Govern, acusant-lo de corrupció, i ha fet valdre la feina del seu partit: "Si governa Cs, ningú dubta que aixecarà les catifes i obrirà les finestres per saber què és el que ha passat durant més de 35 anys en aquest municipi, que va ser etiquetat com la capital del 3%. Va haver-hi implicació de l'Ajuntament en el Cas Palau, de finançament irregular i pagaments de comissions demostrades, per la construcció del Pavelló Municipal a Sant Cugat", ha afirmat, a més d'entonar que "Convergència ha utilitzat Sant Cugat com la capital del seu finançament irregular i del seu cobrament de comissions".

Seguint amb el discurs de la corrupció, Carrizosa ha anunciat que Cs ha presentat una demanda a la fiscalia contra l'Ajuntament, "perquè segons un informe de l'interventor de l'Ajuntament, hi ha moltes partides econòmiques, molts contractes, que s'han fet il·legalment", ha dit el diputat, a més d'afegir que "s'ha contractat a dit en coses que és impossible fer segons la llei, la qual cosa constitueix un delicte". D'altra banda, ha explicat que "demanarem aquests informes a la Sindicatura de Comptes perquè aquestes irregularitats, aquestes corrupteles que es cometen en els ajuntaments catalans, deixin de cometre's".

També ha volgut relacionar directament Convergència amb el PDeCAT: "És un escàndol que després de tot el que s'ha parlat a Catalunya de la corrupció de Convergència, el PDeCAT, el partit hereu, segueixi robant i segueixi gestionant els diners públics en perjudici de tots els ciutadans", ha apuntat Carlos Carrizosa.

El paper de Cs en les municipals

A més, Carrizosa ha destacat que Cs "va ser la primera força constitucionalista en les eleccions municipals del 2015, duplicant els vots del PSC". En aquest sentit, el diputat ha demanat directament "que el vot constitucionalista es concentri en vot taronja", assegurant que és "l'únic que pot evitar un pacte entre ERC-MES i la CUP-PC per governar aquesta ciutat".

Aldo Ciprián, alcaldable de la formació taronja, ha explicat que Cs "es marca línies vermelles amb els partits independentistes" a l'hora de fer pactes, tot i reconèixer que "ja es veurà després de les eleccions amb qui pactarem, si pactem amb algú".

Cs va presenta la candidatura per a les municipals ara fa uns dies.

Més info: Cs, amb "cap, talent i valors europeistes" per a les municipals

"Ens sembla escandalos que es pretengui vulnerar la igualtat de tots els participants en el debat"

Carlos Carrizosa amb membres de l'equip de Cs de Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Carlos Carrizosa amb membres de l'equip de Cs de Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

 

El debat de les europees

En les darreres hores, l'actualitat política s'ha centrat en la possible participació de Carles Puigdemont (Junts-Lliures per Europa) i Oriol Junqueras (Esquerra Republicana de Catalunya – Ara Repúbliques) en el debat electoral de TV3 per a les eleccions europees, després que així ho autoritzés la Junta Electoral Central: "Ens sembla escandalos que es pretengui vulnerar la igualtat de tots els participants en el debat, i que ho faci una emisora pública, que té l'obligació de respectar la igualtat i la pluralitat de tots els participants d'un debat", ha afirmat Carrizosa, a més d'assenyalar que "és obvi que acomodar el debat a les possibilitats d'algun dels debatents és quebrar el principi d'igualtat", ha afegit.

A més, ha volgut recordar que "els deabts no estan pensats per a les persones, sinó per a les candidatures, i res impedeix que qualsevol altre dels candidats afronti aquest debat, sense la càrregues d'una persona privada de llibertat", ha entonat, argumentant que "un candidat que està debatent en un lloc que no és el plató, davant de tots els espectadors, pot utilitzar mitjans humans o electrònics que estiguin fora del control de la resta de participants en el debat", i afegint que "tenint en compte els antecedents de les persones que s'han fugat de la justícia, que són persones que no donen la cara i que són reincidents enganyadors i mentiders davant de tots els catalans. no ens refiem del que puguin fer aquells que estan amagats, mantenint-se fora del control de la justícia".

També s'ha parlat de la possibilitat que canviï el format o l'horari del debat, per permetre les intervencions de Junqueras i de Puigdemont. Cs no descarta cap acció si això passa: "La decisió que prenguem serà després de conèixer la resolució de la Junta Electoral Central, o en cas que no arribi la resolució, aleshores prendrem la decisió pertinent", ha apuntat el diputat de Cs, que no ha descartat "una decisió d'última hora".

 
Comentaris

Destaquem