Centenars de persones es manifesten a Sant Cugat per la vaga general

La vaga general pels presos polítics s'ha viscut amb certa intensitat a Sant Cugat del Vallès

Centenars de persones han recorregut el carrers de Sant Cugat aquest dijous, 21 de febrer, en motiu de la vaga general per denunciar la situació dels presos polítics i el judici contra el procés. A primera hora del matí, un grup d'un centenar de persones ja havia tallat la circulació de trens a l'estació de Sant Cugat, durant uns trenta minuts, abans de ser desallotjats pels Mossos d'Esquadra amb moments de tensió. Més enllà del tall de vies, no s'han registrat incidències.

Més info: El tall a les vies del tren per la vaga general acaba amb el desallotjament dels Mossos

A les onze hores els manifestants s'han trobat a la plaça de Lluís Millet per iniciar una marxa fins a l'ajuntament de Sant Cugat. La manifestació ha recorregut els carrers del centre de la ciutat, passant pel carrer de Valldoreix, Santa Maria, Rusiñol, plaça d'Octavià i de l'U d'Octubre, avinguda de Francesc Macià i rambla del Celler. Gairebé un miler de persones s'han sumat a la marxa, amb crits de 'Llibertat presos polítics' o en favor de la independència de Catalunya.

'Jutgem l'Estat' era el lema que encapçalava la pancarta de la manifestació, que ha arribat a la plaça de la Vila al voltant de les dotze del migdia amb normalitat i sense incidències. Allà ja esperaven més persones que s'han sumat a la concentració, que ha acabat amb més crits en suport als presos polítics que estan sent jutjats al Tribunal Suprem.

"Els motius de la vaga general són els presos que estan patint un judici que és una farsa i injust, no només els jutgen a ells, sinó a totes", ha explicat una de les membres del comitè. Així ha acabat el matí de vaga general a Sant Cugat, en la qual hi han participat centenars de persones tot i que botigues i comerços, així com amb empreses, han obert amb relativa normalitat. Al migdia hi ha un dinar popular i després els convocants han fet una crida a sumar-se a la manifestació d'aquesta tarda a Barcelona.

Vaga general del 21 de Febrer a Sant Cugat. Foto: Bernat Bella.

manifestacio vaga general 21 f 34

Concentració a l'ajuntament de Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

Crítiques a l'actuació dels Mossos

Des del Comitè de Vaga també han criticat l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant el desallotjament, entre empentes i moments de tensió, de les vies del tren a l'estació de Ferrocarrils de Sant Cugat. "L'actuació policial ha estat bèstia, no ho pensàvem. Estàvem allà pacíficament i quan ens han dit de marxar, hem marxat. Llavors han vingut per darrera a agafar-nos i han identificat cinc persones", han denunciat.

A més, han assenyalat al govern de la Generalitat: "Són hipòcrites, ens animen a participar a la vaga i, en canvi, després venen els Mossos a impedir la nostra manifestació". Durant la manifestació del matí, alguns crits anaven en aquest sentit, com "Prou repressió, Buch dimissió", en referència al conseller d'Interior.

manifestacio vaga general 21 f 17

Centenars de persones s'han sumat a la manifestació de Sant Cugat per la vaga general FOTO: Bernat Millet

Més informació
 
Comentaris

Destaquem