Ciutadans demana una ordenança de bicicletes

El text es debatrà en el ple de març i, a més, inclou la regulació d’altres sistemes de transport mecànics i elèctrics com patins, monopatins i patinets, entre altres

El grup de Ciutadans (Cs) a Sant Cugat del Vallès proposarà l'elaboració d'una ordenança per bicicletes a la ciutat, en una moció que es debatrà al pròxim ple del 19 de març. El text inclou també la regulació d'altres ginys mecànics i elèctrics com patins, monopatins, patinets, etc.


Segons ha explicat la formació, "és obligació de l'Ajuntament de Sant Cugat trobar un equilibri entre els ciclistes i vianants en un context de convivència generador d'un entorn de trànsit i mobilitat més segur" i, per tant, "s'ha de garantir la seguretat tant dels que es mouen amb bicicleta com dels vianants". Per això, el partit taronja ha decidit debatre en el ple sobre aquesta qüestió amb la intenció que a la ciutat s'aconsegueixin "condicions de seguretat i accessibilitat" pels usuaris de bicicleta.


"Si apostem per fomentar i promocionar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport, hem de garantir un marc de convivència" que permeti facilitats per als usuaris de bicicletes i altres tipus de transports mecànics i elèctrics, han declarat. Així mateix, des del partit asseguren que la mesura haurà d'anar de la mà de campanyes de comunicació i sensibilització sobre l'ús de la bicicleta a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem