Concentració de suport a les 11 persones investigades pel tall de vies a Sant Cugat

Els investigats, entre els que hi ha un periodista santcugatenc que cobria la protesta, han declarat als Jutjats de Rubí

Les portes dels Jutjat d'Instrucció nº7 de Rubí han aplegat aquest 8 de maig un centenar de ciutadans que s'ha concentrat per rebutjar el judici contra 11 persones identificades durant el tall de vies que es va dur a terme a Sant Cugat la Vaga General del 21F. Els assistents a la concentració han denunciat sobretot una "flagrant vulneració del dret a la informació", ja que una de les persones denunciades és el periodista d'ElCugatenc, Jordi Pascual. A més, entre els investigats aquest matí al jutjat de Rubí també hi ha dues persones que asseguren que no estaven participant de la Vaga General i no eren al tall de vies.

Més info: 11 persones imputades, entre elles un periodista, pel tall de vies del 21F

Jordi Pascual ha explicat que va acudir a l'estació per cobrir la primera convocatòria feta pels manifestants a les vies de tren i que, en allunyar-se del grup per fer una fotografia, els agents van demanar que s'identifiqués i que ell va facilitar el seu carnet de periodista i va seguir les recomanacions d'anar amb la resta de mitjans.

El periodista ha afirmat que sospita que la seva detenció no és arbitrària: "Considero que en un marc en què els periodistes cada vegada tenim més dificultats per exercir la nostra feina potser no és una cosa tan casual i pot deure’s a algun motiu de pressió als periodistes perquè no estiguem en determinats llocs". I ha afegit que "aquest cas és un atac a la llibertat de premsa i al dret a la informació que esperem que no quedi en res però en qualsevol cas no podíem quedar callats davant d’aquest atac".

Per la seva banda, un altre de les persones investigades i citades a declarar avui als jutjats de Rubí ha estat Jordi Borralleres, qui afirma que quan es van aturar els trens pel tall de vies, ell tornava de Barcelona i va seguir les indicacions d'abandonar el vagó i sortir fora de l'estació i que va ser en tornar a entrar de nou al recinte quan els agents el van identificar. Borralleres afirma que els agents els van assegurar que es tractava "d'identificacions protocol·làries". L'acusat afirma que "encara que no fóssim manifestants, hem d’estar tots junts perquè és una causa molt injusta i cal denunciar-ho públicament".

 
Comentaris

Destaquem