Continuaran les pràctiques militars a Collserola "perqué és territori nacional"

L'exèrcit espanyol continuarà fent maniobres i exercicis a Catalunya. "Catalunya forma part del territori nacional i les nostres forces armades que estan desplegades allà continuaran fent les seves pràctiques i exercicis", ha dit la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, durant la compareixença a la Comissió de Defensa del Congrés dels Diputats. Responent a una pregunta de la diputada del PDECat Míriam Nogueras, de Cospedal ha afegit que l'exèrcit informarà amb "transparència i claredat" de les maniobres que tingui previstes fer. "A Catalunya, igual que a la resta del territori nacional, anem a posar en comú la nostra activitat", ha ressaltat. La ministra fixa per al gener una reunió bilateral per abordar aquests assumptes.



Durant la seva compareixença, Cospedal ha respost preguntes de la diputada del PDECat sobre les maniobres que l'exèrcit espanyol fa a alguns municipis del país i que, en algunes ocasions, han despertat queixes d'alcaldes i veïns, com ara les que porta a terme l'exercit a Collserola.



La ministra ha recordat que la missió de l'exèrcit espanyol està definida per la Constitució i consisteix en defensar "els valors constitucionals de la unitat d'Espanya, la integritat territorial i la defensa dels drets i deures dels seus ciutadans". 
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem