Crítiques al govern per no sumar-se a la moció contra la violència masclista

ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA van retirar dues mocions (violència masclista i visió de gènere als pressupostos) durant el ple municipal després que el govern presentés documents alternatius

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha qualificat de "gravíssim" el rebuig del govern municipal a la moció contra la violència masclista que es volia presentar al ple municipal de febrer. El conflicte s'origina a partir d'una proposta de lluita contra la violència masclista que ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA presentaven en sessió plenària, però que van acabar retirant després el govern municipal anunciés una moció alternativa.

"Una moció alternativa és una esmena a la totalitat, i em sembla impossible que algú esmeni totalment el fet de declarar Sant Cugat lliure de violència masclista", ha lamentat Mireia Ingla, portaveu republicana a l'Ajuntament. Per Ramon Gutiérrez, d'Iniciativa, des del govern "no hi ha voluntat en valorar les propostes, sinó en mantenir-se en l'orgull de la feina feta".

"Hi ha preocupació pel que va passar al ple", ha reconegut Gibert, que afegia: "No només va haver una negativa, sinó que la moció alternativa no plantejava res de nou i només informava de les actuacions que ja feia el govern. Hi havia aberracions com dir que a Sant Cugat no ha mort cap dona per violència masclista". Per la seva banda, Ingla ha reconegut que ja s'estan fent coses des de l'Ajuntament, però ha assegurat que "amb la violència masclista, qualsevol mesura es pot millorar i sempre es pot fer més".

Segons Núria Gibert, l'objectiu de la moció era "fer un pas endavant en la detecció i criminalització de la violència masclista". En aquest sentit, segons apunta, a la moció alternativa presentada pel govern de Convergència i PSC no tenia "ni rastre" d'un augment de recursos per aquesta lluita i, entre altres, la formació del personal públic en la detecció d'aquestes situacions. "De dotze acords, només n'han mantingut un".

"És una qüestió que afecta a la meitat de la població i ho trobo gravíssim. No té excusa i políticament és greu", ha finalitzat la portaveu de la CUP sobre la posició del govern municipal.

"Rodet de majoria"

ICV-EUiA també volia presentar una altra moció per tal d'incloure la visió de gènere en els pressupostos municipals. El govern va presentar unes esmenes que, segons Gutiérrez, deixaven sense cap efecte la proposta inicial. Per això, els ecosocialistes també van decidir retirar la seva moció. Més enllà de les crítiques ja exposades per aquestes dues qüestions, l'oposició d'esquerres també s'ha mostrat preocupada per la "dinàmica" que estan agafant els plens.

"Ens preocupa que això sigui fruït d'una nova dinàmica del govern, com si tingués majoria absoluta", ha assenyalat Mireia Ingla, fent referència a l'entrada del PSC al govern local i al suport que rep sovint del regidor del PP i del regidor no adscrit.

En el mateix sentit s'ha expressat Ramon Gutiérrez: "Ens preocupa el possible rodet de majoria absoluta, que ja havíem viscut". "L'equip de govern no es pren seriosament la nostra feina ni la funció del ple", ha rematat el regidor d'ICV-EUiA.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem