CUP-PC reclama un Sant Cugat lliure de violències masclistes

La formació portarà al ple municipal una proposta d'accions concretes per acabar amb aquest tipus de violència

Després dels dos casos d'agressions sexuals a Sant Cugat del Vallès que s'han conegut en els darrers dies, la CUP-PC portarà al ple municipal del mes de febrer una moció per fer de Sant Cugat una ciutat lliure de violències masclistes.

Més info: Detenen un menor acusat d'agressió sexual a Sant Cugat

Més info: Nou cas d'agressió sexual a Sant Cugat

Una moció que proposa accions concretes a tirar endavant des de l'Ajuntament per posar fi a aquestes violències, i que arriba després que ara fa un any la formació ja presentés una proposta en aquest sentit al ple. Una moció, la d'ara fa un any, que la CUP-PC lamenta "va ser desmillorada" aprovant-se una moció alternativa presentada per l'equip de govern.

Més info: Crítiques al govern per no sumar-se a la moció contra la violència masclista

Més info: La ciutat farà un protocol per evitar la violència masclista en festes de gran format

D'aquesta manera, la CUP-PC proposarà al ple intensificar el nombre de tallers de sensibilització a instituts i escoles centrades en les relacions tòxiques i violències i en mecanismes per a detectar-les. Unes formacions que també s'adreçaran a pares. També proposen elaborar formacions específiques per a la detecció i prevenció de violències de gènere per a tots els treballadors públics que treballin de cara al públic.

De la mateixa manera, volen fer itinerants els serveis del Servei d'Atenció a la Dona als districtes, dotant de més recursos aquest servei, i publicitar de forma específica el telèfon i el servei d'atenció a les dones, així com l'existència de l'aplicació per mòbil d'ajuda a la dona en risc de violència.

La formació també proposa fer una campanya de sensibilització a comerços i establiments públics, fent-los extensible un petit protocol per a la detecció de violències i reacció i ajuda. De la mateixa manera, volen incloure clàusules socials per a l'acció positiva a les contractacions en què es valori i puntuï a les empreses que tenen plans d'Igualtat i apliquen conciliació familiar, a més de fer ofertes educatives per a espais d'educació no formal.

La proposta de la CUP-PC també contempla la creació d'una plaça de tècnica especialista a cada institut, així com allargar i adequar els serveis de teràpia psicològica i suport col·lectiu a les dones supervivents o en situació de violència de gènere, i sumar-se i donar suport a la vaga feminista del 8 de març de 2019.

 
Comentaris

Destaquem