Denuncien amenaces contra Societat Civil Catalana durant el Quinto

Cal Temerari titlla "l'incident" de "desafortuntat" i demana no generalitzar

El Partit Popular ha denunciat amenaces contra una integrant de Societat Civil Catalana durant la celebració del Quinto de Nadal, aquest 26 de desembre a l'Envelat de Sant Cugat. Segons Javier Gallardo, president de les Noves Generacions del PP de Sant Cugat, el lloro que cantava el Quinto va dir "el feixisme es cura amb un tret a la nuca", després de reconèixer una membre de Societat Civil Catalana al Quinto i dir a través del micròfon "en aquesta sala hi ha feixistes".

Cal Temerari, organitzador del Quinto de Nadal, ha tillat "l'incident" de "desafortuntat" i demana no generalitzar. "La persona que estava fent de lloro va donar la seva opinió de Societat Civil Catalana, que no era bona", ha explicat un dels organitzadors al TOT. "En tot cas, aquesta frase no representa ni l'opinió ni l'esperit del Quinto i de Cal Temerari", ha afegit. "Cap frase que increpi explícitament a persones que estan a l'espai a títol individual representa el sentir de l'entitat organitzadora i ens en desmarquem, no sense defensar la llibertat d'expressió arreu", han explicat.

Des de Cal Temerari recorden que qualsevol persona es pot presentar per ser lloro, després de fer el curset, i que no donen instruccions sobre els missatges que poden donar.

Demanen suspendre el Quinto

Javier Gallardo explica que aquest 26 de desembre van anar al Quinto de Nadal amb amics, entre els que es trobava una integrant "coneguda" de Societat Civil Catalana. "Mentre estàvem jugant, la van reconèixer i el lloro va parar per dir que a la sala hi havia gent feixista", apunta Gallardo, que assegura que després es va pronunciar la frase del tret a la nuca. "El pitjor va ser tota la gent que es va posar a riure i aplaudir aquesta barbaritat", emfatitza.

A més, tant l'organització com Gallardo expliquen que a la sortida del Quinto, al voltant de l'una de la matinada, una persona va llançar un got contra la membre de Societat Civil Catalana, tot i que no hi va haver enfrontaments.

Per tot plegat, des del PP i des de Noves Generacions demanen a l'Ajuntament de Sant Cugat que suspengui el Quinto de Nadal per ser un acte amb "col·laboració municipal on es fomenta la violència". "És un míting polític, amb llaços grocs i tota l'estona parlant de política", lamenta Gallardo, que apunta que estan valorant si presentar una denúncia als Mossos.

 

 
Comentaris

Destaquem