Destrossen una obra de l'1 d'octubre del Centre de Restauració de Béns Mobles

És la tercera vegada que assalten el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, ubicat a Sant Cugat

Durant la matinada de dijous a divendres, dues persones van entrar a les dependències del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, ubicat a Sant Cugat del Vallès, i van destruir una obra d'art sobre la repressió de l'1 d'octubre i la situació de presos i exiliats polítics. Segons han explicat fonts del centre al TOT, l'assalt es va produir al voltant de les 3 de la matinada del 7 de setembre i les dues persones van saltar la tanca perimetral de l'equipament de la Genearlitat de Catalunya per destrossar l'obra penjada a l'exterior de la façana.

Es tracta d'una obra de l'artista Claudi Casanovas i que pertany a l'associació d'Artistes de la Garrotxa. Els responsables del Centre de Restauració de Béns Mobles han presentat una denúncia i s’ha obert la corresponent investigació per intentar identificar i localitzar els autors dels fets.

"És la tercera vegada que assalten el CRBMC, en una ocasió per robar el llaç groc i en una altra, el comptador dels presos polítics. Aquesta vegada han destruït un patrimoni que es irrecuperable", denuncia la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles, Àngels Solé, que afegeix: "L’espanyolisme radical torna a demostrar la seva vocació antidemocràtica, intolerant i violenta. Però el CRBMC persistirà un dia rere l’altre en la reivindicació de la llibertat dels presos".

PHOTO 2018 09 08 08 47 42

L'obra que hi havia exposada al Centre de Restauració de Béns Mobles FOTO: Cedida

 

 
Comentaris

Destaquem