El Congrés rebutja limitar maniobres militars en "zones altament poblades"

El PDECat recorda que va haver maniobres militars a tocar d'una escola a Sant Cugat

El Congrés dels Diputats va rebutjar una Proposició no de Llei presentada pel Partit Demòcrata (PDeCAT) a la comissió de Defensa que demanava limitar les maniobres de l'exèrcit a zones "estrictament militars", fora de zones "altament poblades". Una d'aquestes zones "altament poblades" on es realitzen pràctiques militars és el Parc Natural de Collserola, on administracions públiques ja han reclamat que no se'n facin.

La diputada del PDeCAT Míriam Nogueras va defensar el text, on també es demanava que s'advertís els ajuntaments amb antelació i que es respectés els que rebutgessin aquesta pràctica. Finalment, la iniciativa no es va aprovar i Nogueras va lamentar que s'hagi "encallat on sempre s'encalla: PP, PSOE i Ciutadans no admeten cap diàleg amb les institucions catalanes".

Nogueras ha recordat que a Girona hi va haver pràctiques militars al Castell de Sant Miquel, "un lloc molt concorregut", i que a Barcelona n'hi va haver al Parc de Collserola, "davant d'una escola". A parer de la diputada, "els militars han de realitzar maniobres, però no pot ser motiu de malestar entre els ciutadans".

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?