El consistori es compromet a reclamar el salari mínim en els Centres de Treball Especial

El consistori va aprovar en el ple municipal del mes de març una moció que té per objectiu demanar al Govern de la Generalitat que respecti el salari mínim en els Centres de Treball Especial

L'Ajuntament de Sant Cugat reclamarà al Govern de l'Estat que respecti el salari mínim en els Centres de Treball Especial, després que el Ple Municipal aprovés una moció presentada pel PSC en defensa dels Centres de Treball Especial de Catalunya, dels quals n'hi ha un total de 4 a Sant Cugat. Finalment la moció es va aprovar per unanimitat en alguns acords, però no en d'altres, ja que es van votar per separat.

Pere Soler, portaveu socialista va explicar que la moció "intenta complementar una de les mesures que va posar en marxa el Govern de l'Estat, amb l'aprovació del salari mínim interprofessional". Soler apuntava també que aquest augment "afectarà a prop de 16.000 persones que són en Centres de Treball Especial, que reben prop d'un 25% de la quantia del salari mínim interprofessional". "El Govern intenta afavorir aquestes persones, que es veien descompensats respecte a la resta de treballadors", va afegir. "El que demanem és instar al Govern de la Generalitat que faci els deures", va sentenciar. "Cal col·locar un salari mínim digne i és necessari que tant el Govern de l'Estat com la Generalitat aportin els diners necessaris", va dir Ramon Gutiérrez, d'ICV-EUiA.

Per la seva banda, Álvaro Benejam va assenyalar que el PP creu "que s'ha de donar continuïtat als Centres Especials de Treball, cal que se'ls pagui a temps, la periodicitat en els pagaments és indispensable perquè es puguin sustentar", va iniciar el portaveu popular, que va afirmar també "que calia donar suport a les empreses privades, també".

Mireia Ingla, regidora d'ERC-MES, va criticar el discurs de Pere Soler. "Entenc que estem en campanya, però no tot s'hi val. Crec que ha d'haver-hi uns mínims de rigor. Es queixa de la Generalitat i obvia moltes altres coses", va dir-li a Soler. Per això va demanar el vot dels acords per separat. "Una bona part del que vostè diu ha estat consensuat per part de la Generalitat, que és l'únic territori de l'Estat espanyol que fa una aportació pròpia", va afirmar també la regidora. "El conseller ja es va comprometre al fet que no es perdin llocs de treball", va afegir. En la mateixa línia va seguir el discurs del PDeCAT-Demòcrates, i Silvia Solanellas també va demanar el vot dels acords per separat. "Entenem que el Govern de l'Estat i el Govern de la Generalitat tenen les competències en aquest àmbit, però des de l'Ajuntament hi donarem suport", va argumentar la regidora.

Cs va argumentar el seu vot favorable a través de la veu de Sergio Blázquez: "Sempre defensarem aquests ajustos a l'alça, que garanteixen una millor qualitat de vida per a les persones. Defensa els Centres de Treball Especial és defensar el ben estar de les persones amb diversitat funcional", va afegir.

La CUP-PC es va limitar a afirmar que votaria a favor de la moció.

 
Comentaris

Destaquem