El Ministeri de Defensa denuncia el Parc de Collserola per voler fer fora l'exèrcit

El Consorci del Parc va mostrar el seu rebuig a les pràctiques militars a Collserola i el Ministeri de Defensa ho porta a judici

Segons ha pogut saber el TOT, el Ministeri de Defensa ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra la resolució aprovada pel Consorci del Parc Natural de Collserola en contra de les activitats militars dins l'espai. El Parc de Collserola, en el mes de juny, va mostrar el seu rebuig als entrenaments i maniobres de l'exèrcit espanyol i es va comprometre a tirar endavant totes les actuacions necessàries per a no autoritzar més pràctiques militars. La resposta del Ministeri de Defensa va arribar el passat 5 d'octubre i va ser en forma de recurs contenciós-administratiu.

Així, el ministeri espanyol ha portat a judici el rebuig del Consorci a la presència militar en el seu interior. Un rebuig que comparteix amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona i amb ajuntaments, com el de Sant Cugat, que han demanat en nombroses ocasions el final dels entrenaments de l'exèrcit en aquest entorn natural. El recurs ha estat portat al Jutjat Contenciós Administratiu número 11 de Barcelona.

Arran de la resolució aprovada pel Consorci de rebuig a les pràctiques militars, el Parc va instar el Ministeri de Defensa, com a mesura transitòria, a donar les indicacions pertinents perquè no es realitzessin aquestes maniobres en zones properes als centres educatius. Res més lluny de la realitat, la resposta de Defensa ha estat interposar un recurs contenciós administratiu. A més, des del compte de Twitter del mateix Ministeri ja es va difondre una imatge d'un entrenament militar a Collserola el passat mes de setembre.

Des del Consorci de Collserola es va argumentar el rebuig perquè "aquestes pràctiques militars no han de ser una escena habitual al Parc" i va mostrar la seva voluntat que Collserola no "es converteixi en un camp de maniobres militars". Així ho van acordar els membres de l'Assemblea del Consorci del Parc de Collserola, presidida per Ada Colau, amb Mercè Conesa com a vicepresidenta i amb presència dels diferents ajuntaments de l'entorn, com és el cas de Sant Cugat.

El Consorci va recordar que "dins del Parc s'hi troben 13 centres educatius" i va apuntar que trobar-se amb maniobres militars "pot suposar un impacte emocional per als infants". A més, va refermar el compromís de la cultura de la pau i els valors de convivència, a banda de destacar que l'objectiu del Parc de Collserola és difondre els valors ambientals i de respecte a la natura.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem