El PSC celebra els 40 anys mirant al futur amb el municipalisme com a eix vertebrador

La formació reclama "unitat" per fer que "el país tiri endavant"

"Afrontem les dues cites electorals amb una terrible esperança. Tenim moltes ganes d'afrontar-les, a veure si aquesta tendència a l'alça de les últimes eleccions continua a l'alça", ha apuntat Pere Soler, primer secretari PSC Sant Cugat del Vallès, durant la celebració del sopar d'exregidors del PSC en l'any en què el partit celebra el seu quarantè aniversari. Un sopar que ha tingut lloc aquest 22 de febrer al restaurant La Bolera, i que ha comptat també amb la presència de Jordi Hereu, exalcalde de Barcelona, Ana Maria Martínez, alcaldessa de Rubí i Primera Secretaria de la federació del PSC Vallès Oest, i David Pérez, secretari segon de la mesa del Parlament (qui s'ha incorporat més tard).

"Aquest acte culmina la celebració del nostre aniversari; 40 anys de grup municipal; 40 anys de partit a la ciutat", ha recordat Soler, subratllant que "som l'únic partit que hem mantingut la representació de manera continuada, mantenint el mateix nom, i el mateix full de ruta, i que estem latents en els nostres compromisos". D'aquesta manera, ha remarcat el paper fer des de l'Ajuntament per construir la ciutat actual, amb la mirada posada en el futur.

El sopar ha aplegat exregidors i exvocals de l'EMD del partit socialista. FOTO: Bernat Millet

El sopar ha aplegat exregidors i exvocals de l'EMD del partit socialista. FOTO: Bernat Millet

"Sí que és cert que fa quatre anys hi havia moltes forces polítiques que ens donaven per morts, però ara ningú es planteja que el PSC pugui deixar de tenir representació a l'Ajuntament, fins i tot incrementant el nombre de regidors", ha destacat, apuntant que "ho afrontem amb moltes ganes de seguir treballant i de seguir construint", valorant positivament l'any que van formar part del govern de la ciutat.

Aprofitant la visita de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, Soler ha refermat la seva aposta per "fer coses plegats", lamentant que Sant Cugat hagi "mirat sempre d'esquena a aquests dos territoris, Rubí i Barcelona". En aquest sentit, ha remarcat la feina feta en matèria d'ocupació i promoció econòmica en la seva etapa al govern municipal. "S'ha d'apostar pel territori, i pel consell comarcal, aprofitant les sinergies de l'entorn".

D'aquests 40 anys d'història també n'ha parlat l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, celebrant "40 anys de democràcia municipal" i subratllant que "el PSC ha estat un dels partits que més ha cregut en el municipalisme" amb "esperit de servei". En aquest sentit, ha remarcat el municipalisme com a "una de les forces que més ha transformat Catalunya en les últimes quatre dècades". "El municipalisme és una de les grans forces que un país ha de tenir, perquè així com necessitem més a Europa, també necessitem més municipalisme", ha emfatitzat.

Hereu també ha volgut fer valdre el municipalisme català com a "referent al món de com construir ciutats, i com des de les ciutats i pobles generar condicions per al benestar, la llibertat i la igualtat dels ciutadans".

Davant les pròximes eleccions, i la polarització existent, Hereu ha fet valdre l'exemple del socialisme català. "Som essencialment gent diferent que vam decidir sumar esforços. Aquesta idea de, des de la diversitat, construir un projecte comú, forma part de la nostra ideologia, però sobretot és un sentiment que l'afrontem a l'hora de construir el país", ha dit. En aquest sentit, ha subratllat que "el país no tirarà endavant si no és des de la unitat".

"La Catalunya dels pròxims anys necessitarà la unitat de moltes persones diferents per construir un projecte comú; si no som capaços de construir aquest projecte comú, no tindrem ni un Sant Cugat, ni una Catalunya forta", ha remarcat.

Ana María Martínez en la seva visita a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Ana María Martínez en la seva visita a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet



Sant Cugat, Rubí, i l'Hospital de referència

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha destacat durant l'acte la importància de treballar plegats i ha lamentat la manca d'informació per part de la Conselleria de Salut pel que fa a referència a l'Hospital de referència de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Ho ha fet en referència a l'afirmació de l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que l'hospital de referència s'ubicaria a Sant Cugat.

Martínez ha recordat la trajectòria reclamant aquest equipament, i com després de quedar paralitzat el projecte de l'Hospital Vicente Ferrer, fa uns dies van ser atesos per la Secretària General del Departament de Salut, qui els va explicar que "el projecte es tenia present, però que s'havia de decidir com". Davant aquesta resposta, Martínez ha reclamat "lleialtat institucional", després d'haver-se assabentat "estupefacta" l'endemà de la reunió que "l'alcaldessa de Sant Cugat sap que el servei serà ubicat a Sant Cugat, i a l'Hospital General". "És una situació de deslleialtat institucional que no mereixem", ha lamentat.

Davant la matisació en l'últim ple municipal feta per l'alcaldessa de Sant Cugat sobre la ubicació de l'hospital de referència, apuntant que podria no estar ubicat a Sant Cugat, Martínez ha apuntat que no ha tingut l'oportunitat de parlar amb Fortuny, i que, "en tot cas, feia referència a l'afirmació feta amb anterioritat". "Si ella no havia dit això, jo, d'alguna manera, m'hauré de retractar, perquè del que em queixava és que ella sabés, com a representant de la ciutat, insisteixo, i nosaltres, que havíem anat el dia d'abans, no se'ns digués el que estem demanant. Al final és una qüestió de respecte pels territoris", ha subratllat.

 
Comentaris

Destaquem