El santcugatenc Damià Calvet, nou conseller de Territori i deixa l'Ajuntament

Calvet és tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Sant Cugat i director de l'Incasòl, càrrecs als quals haurà de renunciar

El tinent d'alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Cugat de Sant Cugat, Damià Calvet, serà nou conseller del govern de la Generalitat de Catalunya. Així el president de la Generalitat Quim Torra ha decidit desbloquejar el nomenament dels consellers després de la negativa del govern espanyol de publicar el noms del nou govern al BOGC per la presència de consellers a l'exili i a la presó. D'aquesta manera, Calvet, que ocuparà Territori i Sostenibilitat, serà el segon conseller santcugatenc del govern de Torra, juntament amb l'exregidor, Jordi Puigneró, que tindrà la cartera de Polítiques Digitals i Administració Pública.

D'aquesta manera, segons ha pogut confirmar el TOT, Calvet deixarà la tinència d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Cugat i l'acte de regidor. Amb aquesta renúncia el següent regidor que hauria d'entrar a formar part del consistori santcugatenc seria l'exregidor i últim president santcugatenc de la desapareguda Unió, Xavier Cortés, actualment a les files d'Units per Avançar.

La seva trajectòria

Nascut a Vilanova i la Geltrú l’any 1968. Damià Calvet és Graduat en Ciències i Tecnologies de l’Edificació per la Universitat Ramon Llull i diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Postgrau en Direcció immobiliària per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Associació de promotors i constructors d’edificis.

És director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i president de CIMALSA, empreses públiques de transformació de sòl per a l’activitat econòmica i residencial i la promoció pública d’habitatge. Tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Anteriorment havia ocupat altres responsabilitats al Govern de la Generalitat, com ara Cap de Gabinet del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Director general d’Arquitectura i Habitatge o Secretari de Territori i Mobilitat. Va ser regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

En l’àmbit privat, va treballar com a delegat a les Illes Balears del grup immobiliari Vertix. Va ser vicepresident de l’Associació de Promotors immobiliaris de Mallorca, membre del Consell d’administració de l’Institut Balear de l’Habitatge i vocal de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca. Ha estat docent del programa de Màster de Project Management en Edificació de la Universitat Politècnica de Catalunya. Soci fundador de l’editorial Dèria Editors.

Va militar a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) des del 1984 al 1998 i en va ser secretari d’organització i secretari general adjunt. Va militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) on va ser conseller nacional i president de la Sectorial de Política territorial i Habitatge. Actualment milita al PDeCAT i és membre del seu Comitè nacional i coordinador de l’Àmbit de Territori i Medi ambient.

 
Comentaris

Destaquem