Els 12 candidats a les eleccions municipals de Sant Cugat

Tots els alcaldables a Sant Cugat del Vallès en les eleccions municipals

El 26 de maig se celebren les eleccions municipals. A Sant Cugat es presenten dotze formacions polítiques. El TOT fa un respàs a tots els candidats que opten a l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès. Consulta la secció especial sobre les eleccions municipals del TOT.

1. Carmela Fortuny - Junts per Sant Cugat

Carmela Fortuny a la plaça de Doctor Galtés FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Carmela Fortuny té 51 anys i és alcaldessa de Sant Cugat des de 2018, quan va prendre el relleu de Mercè Conesa.  De 2015 a 2018 ha estat tinent d’alcalde amb diferents responsabilitats en les àrees de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, d’Esports i Joventut i al Comissionat del Reial Monestir. Prèviament havia estat tinent d’alcalde de Serveis a la Ciutadania i també va ser directora general al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en Ciències de l’Educació i Màster en Gestió Pública. El seu objectiu és preservar el model de ciutat de Sant Cugat.

Entrevista a Carmela Fortuny: "Em preocupa que aquest model de ciutat es perdi"

Examen sobre Sant Cugat

2. Núria Gibert - CUP

Nuria Gibert

 

 

 

 

 

 

 

Núria Gibert té 35 anys i és regidora-portaveu de la CUP-PC a l'Ajuntament de Sant Cugat des de 2015. És la segona vegada que es presenta com a cap de llista en les eleccions municipals. Ha estudiat filosofia però treballava en el món de la dinamització i la gestió cultural. Ha participat i militat a Maulets, a l'Assemblea Popular per l'Habitatge, l'Alternativa Estel, les Festes Alternatives, i al Casal Popular La Guitza, entre altres. Des de 2008 milita a la CUP i va arribar a ser portaveu del Secretariat Nacional de la formació anticapitalista. Facilitar l'accés a l'habitatge és un dels pilars de la CUP en aquestes eleccions.

Entrevista a Núria Gibert: "Volem una ciutat verda, verda de debò no d'aparença"

Examen sobre Sant Cugat

3. Aldo Ciprián - Ciutadans

Aldo Ciprián és el candidat de Ciutadans a Sant Cugat per les eleccions municipals FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Aldo Ciprián té 48 anys i es presenta per segona vegada com a candidat de Ciutadans a les eleccions municipals de Sant Cugat. Des de 2015 és regidor-portaveu de la formació a l'Ajuntament. És enginyer industrial superior per la UPC, especialitat Electricitat. És autònom-empresari industrial i subministra tecnologia de fabricació de components per al sector de l’automòbil. Forma part de Ciutadans des de la seva fundació. L'augment de la seguretat i la rebaixa d'impostos són dos de les principals proclames de Ciutadans per aquestes eleccions.

Entrevista a Aldo Ciprián: "No es pot prohibir el cotxe. La bicicleta no és el futur"

Examen sobre Sant Cugat

4. Mireia Ingla - ERC-MES

Mireia ingla

 

 

 

 

 

 

 

Mireia Ingla té 53 i es presenta per tercera vegada com a alcaldable d'ERC a Sant Cugat. És regidora-portaveu republicana a l'Ajuntament des de 2015. És llicenciada en Dret, especialitzada en Dret de l’Habitatge i en Dret de Família. Màster en Mediació, àmbit en el qual s'ha dedicat professionalment. Ha col·laborat amb Càritas, al Servei de Mediació de l’Habitatge. Les polítiques d'habitatge han centrat part de la campanya d'ERC-MES per aquestes eleccions.

Entrevista a Mireia Ingla: “Nosaltres no ens carregarem cap model de ciutat “

Examen sobre Sant Cugat

5. Ramon Gutiérrez - Sant Cugat en Comú

Ramon Gutiérrez, candidat de Sant Cugat en Comú. FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Ramon Gutiérrez té 32 anys i es presenta per primera vegada com a cap de llista en unes eleccions municipals. Ha estat regidor d'ICV-EUiA des de 2015. És dissenyador gràfic, especialista en disseny multimèdia, titulat per l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat. Ha estat membre de l’Equip Coordinador Nacional de Joves d’Esquerra Verda i ha estat vinculat a l’escoltisme, havent arribat a ser formador del Títol de Monitor/a a l’Escola de formació de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. L'habitatge i el medi ambient són dos dels eixos de Sant Cugat en Comú en aquests comicis.

Entrevista a Ramon Gutiérrez: "Hem de revertir les prioritats perquè ningú quedi enrere"

Examen sobre Sant Cugat

6. Pere Soler - PSC

Pere Soler és el candidat del PSC a les eleccions municipals de Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Pere Soler té 51 anys. És la segona vegada que és cap de llista del PSC a les eleccions municipals i és regidor a l'Ajuntament des de 2011. És llicenciat en Geografia, Història i Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i post grau en Lideratge polític i gestió pública. Vinculat al teixit associatiu de la ciutat (Associació Veïnal Centre-Estació, AMPAs i Consells Escolars del Joan Maragall i l’Angeleta Ferrer). Treballa com a tècnic a l'Àrea Metropolitana de Barcelona en l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic. Les polítiques d'ocupació és una de les prioritats del PSC en aquestes eleccions.

Entrevista a Pere Soler: "No descarto un pacte amb Junts per Sant Cugat"

Examen sobre Sant Cugat

7. Álvaro Benejam - PP

Álvaro Benejam és el candidat del PP a les eleccions municipals a Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Álvaro Benejam té 44 anys i ha estat regidor de Sant Cugat des de 2011. És la primera vegada que encapçala la candidatura del PP a Sant Cugat. És llicenciat en Dret, especialitzat en Dret Mercantil i Concursal. Exerceix com advocat des de l'any 2001, sent soci-director del seu despatx. Actualment també és president del Partit Popular a Sant Cugat i ha format part de llistes electorals del partit a nivell espanyol. Reducció d'impostos i més seguretat són prioritats dels populars a Sant Cugat.

Entrevista a Álvaro Benejam: "L'Ajuntament no ha d'intervenir en el mercat privat d'habitatge"

Examen sobre Sant Cugat

8. Joan Recasens - Primàries

Joan Recasens és l'alcaldable de Primàries Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Joan Recasens té 58 anys i és treballador de l'administració pública. Va ser ser militant d’Unió Democràtica de Catalunya més de 30 anys, fins que el 2015 va ser un dels impulsors del moviment polític de Demòcrates. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya i regidor per Unió durant diversos mandats a l'Ajuntament de Sant Cugat, on va arribar a ser tinent d'alcalde. Despré de guanyar les primàries a Sant Cugat, encapçala la candidatura de Sant Cugat per la Independència - Primàries, amb l'objectiu de recuperar l'esperit de l'1 d'octubre.

Entrevista a Joan Recasens: "Defensem el mandat de l'1-O i evidentment també tenim model de ciutat"

Examen sobre Sant Cugat

9. Carles Toda - Units per Sant Cugat

Carles Toda és l'alcaldable d'Units per Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Carles Toda té 61 anys i és la primera vegada que encapçala una candidatura en unes eleccions municipals. Mai havia estat activament en política i milita a Units per Avançar. Està recentment prejubilat com a directiu de la Caixa, on ha estat director d’oficina de Valldoreix i apoderat de l’àrea de negocis de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola els darrers anys. Especialitzat en anàlisi de balanç, gestió empresarial i finançament exterior. Participa en diverses ONG, com Mujeres Burkina, Cesal, o el Banco Farmacéutico. Aposten per mantenir el model de ciutat actual però reactivant-lo, deixant de banda el tema nacional per parlar de Sant Cugat.

Entrevista a Carles Toda: "No volem canviar el model de ciutat, volem reactivar-lo"

L'examen sobre Sant Cugat

10. Gabriel Jover - Podem

Gabriel Jover, alcaldables per Podem. FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Gabriel Jover té 40 anys i s'estrena com a candidat en unes eleccions municipals. És Doctor en Física i treballa al Sincrotró Alba com a enginyer informàtic. Va participar dels moviments del 15-M i està afiliat a la CGT. Es va introduir en els cercles de Podem a Sant Cugat gairebé des dels seus inicis. Combatre les desigualtats i la pobresa a Sant Cugat fonamenten part del seu discurs de cara els comicis locals del 26 de maig.

Entrevista a Gabriel Jover: "Tenim el convenciment que l'esquerra podrà sumar per governar"

L'examen sobre Sant Cugat

11. Nerea Andrés - VOX

 Nerea Andrés, alcaldable de VOX a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

Nerea Andrés té 25 anys i és la primera vegada que és candidata a l'alcaldia. Té estudis en Dret i Criminologia i es dedica al sector del transport, on té una petita empresa. Reduccions fiscals i augmentar la seguretat són propostes de VOX en aquestes eleccions.

Entrevista a Nerea Andrés: "És de sentit comú il·legalitzar partits que no estan a favor de la llei"

L'examen sobre Sant Cugat

12. Dimitri Defranc - Proposem per les Minories

Dimitri Defranc, candidat a l'alcaldia per Proposem per les minories. FOTO: Bernat Millet

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimitri Defranc té 39 anys i és la primera vegada que és cap de llista en unes eleccions municipals. Entre 2015 i 2019 ha estat regidor a l'Ajuntament, primer per la CUP-PC i, després d'abandonar el grup per discrepàncies, com a regidor no adscrit. Té estudis en biologia i és Màster en Producció Audiovisual. Ha impulsat la plataforma Proposem a Sant Cugat. Les polítiques en favor dels animals i pels nouvinguts són dos pilars fonamentals de la seva candidatura.

Entrevista amb Dimitri Defranc: "No estem tractant el veritable fons del problema social"

L'examen sobre Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem