Els 6 presidenciables a l'EMD de Valldoreix

Les prioritats de les 6 persones i les 6 formacions que opten a la presidència de l'EMD de Valldoreix

Un total de 6 persones, cadascuna d'elles com a representant d'un partit polític, opten a la presidència de l'EMD de Valldoreix de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Josep Puig (Junts per Valldoreix), Xavier Humet (Guanyem Valldoreix), Sergio Blázquez (Cs), Susanna Casta (PSC), Marta Salvador (PP) i David Sempere (Primàries) són els noms que competiran per guanyar la presidència.

1- Josep Puig (Junts per Valldoreix)

Josep Puig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Josep Puig és president de l’EMD de Valldoreix des de 2011 i ara repeteix com a candidat per Junts per Valldoreix. “Les prioritats són seguir treballant com hem fet fins ara, amb la mateixa línia”, explica. En referència a la problemàtica dels robatoris a domicilis, assegura que s’ha “treballat molt” però que la morfologia de Valldoreix, molt extens i amb zones boscoses, fa que sigui sovint un aspecte “imprevisible”. “Ara hi ha una previsió d’instal·lació de càmeres, un dron, un robot...”, destaca.

Pàrquing de pagament per garantir espai pels veïns de Valldoreix

“Tothom parla d’habitatge com si fos tan fàcil. Ara es començarà una promoció al carrer de Santjoanistes, amb una vintena de pisos de protecció oficial”, assegura Josep Puig, tot i que a curt termini no hi ha previst més promocions. D’altra banda, estudien implentar quotes per aparcar en el pàrquing de l’estació i garantir espai pels veïns de Valldoreix, que haurien de pagar una quota “testimonial”.

2 - Xavier Humet (Guanyem Valldoreix)

 Xavier Humet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xavier Humet és el presidenciable a l’EMD per Guanyem Valldoreix, la candidatura integrada per CUP, ERC-MES, Comuns, l’Associació de Veïns Progressistes i Gent per Valldoreix. L’habitatge i la participació són dues de les principals prioritats. “La participació és el nostre cavall de batalla. Sobretot passa per acostar l’EMD a la gent i se senti partícep i això passa per la refundació i convocatòria immediata del Consell de la Vila”, exposa Humet. En habitatge, creu que s’ha de fer front a l’expulsió d’alguns veïns i proposa mesures com fomentar el cooperativisme o poder convertir habitatges unifamiliars en plurifamiliars per tal que els propietaris puguin llogar un pis.

En seguretat, proposa crear més xarxa entre veïns i reclama més presència de Mossos d’Esquadra i Policia Local a la vila. Tot i això, adverteix que robatoris zero és impossible.

3 - Sergio Blázquez (Cs)

Sergio Blázquez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergio Blázquez és, actualment, regidor de l’Ajuntament de Sant Cugat i es presenta per primera vegada com a presidenciable a l’EMD, tot i que l’actual vocal de Cs a Valldoreix és Anna Cano: Des del grup municipal de Cs es va decidir que, ja que jo vivia a Valldoreix, fos jo el presidenciable”, diu. A més, també forma part de la llista electoral de Cs a l’Ajuntament de Sant Cugat, però assegura que no ocuparà dos càrrecs a la vegada: “Si sóc escollit president de l’EMD, seré president de l’EMD”, afirma.

Un nou conveni

La principal prioritat de la candidatura de Sergio Blázquez és “que se signi un nou conveni amb l’Ajuntament de Sant Cugat, més favorable per a Valldoreix”, assegura. A més, també col·loca al capdavant de les seves propostes l’àmbit de la seguretat, proposant la presència d’agents cívics i reclamant més agents de policia a Sant Cugat, o la millora del manteniment de la vila.

4 - Susanna Casta (PSC)

Susanna Casta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sussana Casta és la candidata del Partit Socialista a la presidència de l’EMD com a independent, i s’hi presenta amb l’objectiu de “treballar per al poble, sense excloure a ningú”. Del seu pas previ per la política, es queda precisament amb el tracte amb les persones, i és per això que ara torna a l’activitat política, per millorar la vida dels ciutadans.

Casta aposta per millorar la seguretat a la vila, amb una policia descentralitzada, entre altres mesures. En habitatge, veu necessari habitatge de protecció oficial, i en mobilitat, subscriuen el decàleg de “Mou-te” per pacificar la ciutat, fomentant l’ús del transport públic, per exemple, habilitant aparcament per a residents prop de l’estació. Casta va ser vocal de Ciutadans a l’EMD entre el 2015 i el 2017.

5 - Marta Salvador (PP)

 Marta Salvador

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marta Salvador té una petita empresa, i és la presidenciable del PP a l’EMD de Valldoreix. Salvador debuta en la política, i ho fa perquè “hi ha moments en els quals s’ha d’assumir responsabilitats”, segons apuntava la mateixa candidata durant la presentació de la seva candidatura. De cara als comicis, Álvaro Benejam assenyalava que “el desig és poder aconseguir representació”.

Els 3 eixos fonamentals

Salvador es presenta amb tres prioritats: la seguretat, el manteniment de la vila i el fet d’aconseguir un Valldoreix per a tothom: “Les institucions no poden col·locar símbols que ofenguin als altres”, diu Salvador sobre aquest últim punt afegint: “Som diferents i hem de conviure”. Pel que fa a la seguretat proposa “un conveni amb Protecció Civil”, perquè hi hagi agents d’aquest cos que patrullin com a mesura dissuasiva. Considera que cal millorar el manteniment de les zones verdes, l’enllumenat i els carrers.

6 - David Sempere (Primàries)

david sempere 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David Sempere és el candidat de Primàries a la presidència de l’EMD de Valldoreix. Un projecte que vol situar la independència al centre del debat polític municipal: “A Sant Cugat i, molt concretament a Valldoreix, han oblidat la lluita independentista”. Sobre la proposta per la vila, Sempere comenta que l’objectiu és “continuant sent una vila jardí”. “Aquest és el gran perill que volem evitar, davant la febre constructora de Junts per Valldoreix, i que vol convertir-nos en Volpelleres”, afegeix.

David Sempere va ser regidor per ERC a Sant Cugat entre el 1998 i 1999, a més de ser el president local de la formació. És candidat a la presidència de l’EMD després de prendre el relleu al primer candidat de Primàries, Francesc Cardoner, que va ser marxar perquè volia un pacte amb el PSC.

 
Comentaris

Destaquem