Els autobusos deixaran de passar per la plaça de Lluís Millet

Acabar amb el pas dels autobusos per la plaça de Lluís Millet ha estat una de les principals reivindicacions dels veïns de la zona i ara el Ple Municipal ha acordat canviar el recorregut dels busos

Els autobusos que circulen per la plaça de Lluís Millet deixaran de fer-ho, després que el Ple Municipal hagi aprovat una moció, presentada pel PSC-CP i el PDeCAT. La moció, que s'ha aprovat amb els vots favorables de ... Amb tot, els autobusos passaran ara per sota del túnel subterrani i s'estudiarà on es col·locarà la parada, després d'unes esmenes presentades pel PDeCAT. A més, amb aquestes accions, s'adequarà també els accessos a la plaça de Lluís Millet per a persones amb mobilitat reduïda. La moció s'ha aprovat amb els vots favorables del PDeCAT, el PSC-CP, el PP, ERC-MES i Cs. ICV-EUiA i CUP-PC s'hi hans abstingut.

El debat

Pere Soler, portaveu del PSC-CP, partit proposant de la moció, ha explicat que, amb l'aprovació de la moció "donem resposta a la reivindicació dels veïns de la zona durant molts anys". "El Pla de Mobilitat marca que en aquella zona els vianants han de tenir prioritat sobre els vehicles", ha argumentat Soler. "Mai hi ha hagut cap accident, però si que hi ha hagut ensurts", ha afegit el portaveu socialista. "La parada continuarà estant al cantó de l'estació i no afectarà en aquest sentit", ha sentenciat Soler.

Cristina Paraira, tinenta d'alcaldia de Mobilitat, ha assenyalat que el grup s'ha sumat a aquesta moció perquè creu que "serà un bé per a la ciutat". En la mateixa línia ha girat el discurs del regidor no adscrit, Dimitri Defranc: "Molts cotxes es colen darrere de l'autobus i passen sense permís per fer-ho", ha argumentat Defranc.

També hi ha votat favorablement el PP. En aquest sentit, Álvaro Benejam ha dit que "aquesta moció s'hauria d'haver aprovat fa anys". "El temps ens ha donat la raó (al PP), en la invihabilitat del Pla Metropolità", ha afirmat Benejam.

El discurs d'ICV-EUiA ha girat al voltant de la importància de l'ús del transport públic. "El fet que l'autobus sigui un element visible en l'entorn urbà, fomenta el seu ús", ha dit Ramon Gutiérrez. "Una parada més ben connectada amb l'estació de tren i unes línies d'autobus que fan uns recorreguts més eficients fomenta també l'ús del transport públic", ha afegit Gutiérrez. "Allà no hi ha hagut cap accident i els autobusos passen a una velocitat molt baixa. No creiem que sigui un risc", ha argumentat també el portaveu d'ICV-EUiA.

Èric Gómez, d'ERC-MES, ha assenyalat que el seu grup hi votaria a favor, i ha animat a treballar per fer possible una bona solució: "És compatible que deixin de passar autobusos per la plaça, amb el fet que l'autobus pugui aturar-se a prop de l'estació", ha explicat Gómez.

Cs també ha volgut dir-hi la seva, a través d'Aldo Ciprian: "El PSC-CP presenta una moció que afecta la mobilitat del municipi, igual que moltes de les quals hem presentat nosaltres", ha dit Cs. "Ens abstindrem perquè entenem que és una demanda dels veïns, però el debat s'ha de fer en la Taula de Mobilitat, i no al ple municipal", ha afirmat Ciprian.

Lourdes Llorente, de la CUP-PC ha dit que el partit s'ha reunit amb experts en mobilitat per poder valorar la moció. "Entenem que el Pla de Mobilitat del 2013 encara no ha aconseguit articular una mobilitat de transport públic que permetria modificar el pas dels autobusos per la plaça de Lluís Millet", ha explicat Llorente. "A més, algunes problemàtiques derivades del pas dels autobusos per la plaça podrien resoldre's amb, per exemple, la implementació d'autobusos elèctrics", ha dit. "La moció és molt inconcreta i falta informació", ha afegit.

Llegiu la moció sencera

Els veïns de la plaça de Lluís Millet reclamaven aquesta mesura.

Més info: Sant Cugat frena la concessió de l'aigua fins que hi hagi un estudi per municipalitzar-la

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem