ERC guanya a tots els districtes menys a les Planes, on s'imposa En Comú

Junts per Catalunya, PSC i Comuns es divideixen les segones places en els diferents districtes de Sant Cugat

Esquerra Republicana va ser el partit més votat de les eleccions generals del 28 d'abril en tots els districtes de Sant Cugat a excepció de Les Planes, on es va imposar En Comú. Així, la victòria dels republicans a Sant Cugat va ser homogènia en tots els territoris de la ciutat.

D'aquesta manera, ERC es va imposar a tot el nucli de Sant Cugat, Valldoreix, La Floresta i Mira-sol. On va treure el millor resultat va ser entre els veïns de Valldoreix (29% dels vots) i on va rebre menys suport va ser a Les Planes (19% dels vots), tot i que va ser segona força més votada.

Més info: ERC guanya les eleccions generals a Sant Cugat

A trets generals, es pot determinar que els partits d'esquerres van obtenir els millors resultats als barris del districte del Nucli Est (Sant Francesc-Monestir, Can Magí, Coll Favà, Volpelleres...), Les Planes i La Floresta. D'altra banda, les formacions independentistes van ser més votats a La Floresta, Valldoreix i als barris de Nucli Oest (Parc Central, Estació, Eixample Oest o Can Trabal). Els partits unionistes es van disparar a Mira-sol.

Junts per Catalunya, millor a Valldoreix

Junts per Catalunya va ser la segona força més votada en el conjunt de Sant Cugat, tot i que no es va imposar a cap districte. Va ser segona força a Nucli Oest, Valldoreix i Mira-sol. El millor resultat el va obtenir a Valldoreix (20% dels vots) i el pitjor a Les Planes (8% de vot), on va ser la cinquena força més votada.

PSC, suports a Nucli Est i Les Planes

PSC va ser la tercera força més votada a Sant Cugat en les eleccions generals i va ser la segona força més votada al Nucli Est (Sant Francesc-Monestir, Can Magí, Coll Favà, Volpelleres...), amb un 18% dels vots; i a les Planes, també amb un 18% dels vots. A Valldoreix va ser on va rebre menys suport, amb el 12% dels vots, sent tercera força. Els socialistes van ser segona o tercera força més votada en tots els districtes.

En Comú Podem guanya a Les Planes

En Comú Podem va ser el quart partit més votat a Sant Cugat i a Les Planes va ser la formació que va obtenir més suports, amb un 26% dels vots. A La Floresta va ser segona força, amb un 21% dels vots. A Mira-sol i a Nucli Oest va ser on els comuns van rebre menys vots, sent cinquena força més votada, amb un 10 i un 11% dels vots respectivament.

Ciutadans creix a Mira-sol

Ciutadans va obtenir els millors resultats a Mira-sol, amb un 14% dels vots i sent la quarta força més votada. Els pitjors resultats els va obtenir a La Floresta, amb un 7% dels vots i sent la cinquena força. Així, Ciutadans va ser la cinquena força en tots els districtes menys a Mira-sol i Les Planes, on va ser quarta.

PP, superat per Vox a Mira-sol i Les Planes

El Partit Popular va rebre més suports al Nucli Oest, amb un 6% dels vots. Els populars van ser la sisena força més votada en tots els districtes, menys a Les Planes (superats per Vox i Front Republicà), La Floresta (superats per Front Republicà), i a Mira-sol (superats per Vox). A La Floresta, amb un 2% dels vots, va obtenir el pitjor resultat.

Vox, amb més força a Mira-sol

Vox va obtenir els millors resultats a Mira-sol, on va rebre més suports que el Partit Popular i Front Republicà i va rebre el 5% dels vots. VOX va superar el PP a les Planes i a Mira-sol i va quedar per davant del Front Republicà a Mira-sol, Nucli Oest i Valldoreix.

Finalment, Front Republicà va obtenir les millors dades a La Floresta, amb un 6% dels vots, i al Nucli Est, amb gairebé un 4%. El suport més baix va ser a Valldoreix.

 

 
Comentaris

Destaquem