ERC homenatja Lluís Companys quan es compleixen 78 anys del seu afusellament

L'acte s'ha celebrat davant la muralla del Monestir de Sant Cugat

ERC i les JERC de Sant Cugat del Vallès han homenatjat un any més el president Lluís Companys aquest 15 d'octubre, quan es compleixen els 78 anys del seu afusellament per part del règim franquista. La muralla del Monestir ha estat un cop més l'escenari de l'homenatge que, enguany, han dit, "pren un caire excepcionalment proper", ja que Companys, i el seu govern, "va ser empresonat i condemnat per rebel·lió a 30 anys de presó per haver declarat l'Estat Català".

"84 anys després, tornem a ser al cap del camí, amb un govern acusat de rebel·lió, consellers empresonats i un President a l'exili", han destacat, recordant els fets del 6 d'octubre de 1934, quan la proclamació es va fer, com han apuntat, pel "rebuig a la monarquia i la deriva feixista del govern espanyol".

Record a Lluís Companys. FOTO: Bernat Millet

Record a Lluís Companys. FOTO: Bernat Millet

"84 anys després, el 80% de la ciutadania de Catalunya torna a rebutjar aquesta monarquia caduca i hereva del franquisme", han recordat. "No volem ser súbdits sinó ciutadans lliures", han proclamat, fent referència a les darreres resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya de rebuig a la monarquia.

"Tenim un objectiu i estem determinats, ningú s'ha fet enrere, ens ho demanen des de Lledoners, des de Puig de les Basses, des de Mas d'Enric, però també des de Waterloo i des de Ginebra", han reivindicat, cridant a la "llibertat" per Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem