ERC-MES apel·la a la "responsabilitat" en pactar els pressupostos

PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES han arribat a un acord per aprovar el pressupost municipal a Sant Cugat del Vallès per al 2019

Avançar dues promocions d'habitatge públic de lloguer, augmentar els ingressos per fer-ho possible, implementar la zona vermella d'estacionament a les zones dels CAP de la ciutat o convertir la Sala Polivalent en sala de concerts d'ús polivalent, són alguns dels elements claus per ERC-MES que han possibilitat l'acord entre la formació i el PDeCAT-Demòcrates per tirar endavant el pressupost municipal per al 2019 a Sant Cugat del Vallès.

Així ho han detallat els tres regidors d'ERC-MES, Mireia Ingla, Ferran Villaseñor i Èric Gomez, després que aquest dimarts, 5 de febrer, es fes públic l'acord entre l'equip de govern i la formació d'esquerres per aprovar el pressupost municipal, després de mesos de negociacions.

Més info: Acord PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES per aprovar el pressupost

Un acord al qual s'ha arribat per "responsabilitat amb la ciutadania", tal com ha apuntat Mireia Ingla. "Encarem la recta final del mandat, i ho encarem tal com ho vam començar, explicant el nostre compromís amb la ciutadania i amb la ciutat de Sant Cugat", ha dit, subratllant que "vam dir que faríem una oposició responsable; una oposició que quan calgués, donaríem suport a la governabilitat de la ciutat per poder fer polítiques públiques en favor de les persones", havent "demostrat que quan ha calgut hem estat contundents també per aquesta mateixa responsabilitat exigint-li al govern explicacions".

D'aquesta manera, Ingla ha repassat com es va arribar a un acord d'estabilitat pressupostaria quan s'iniciava el mandat. Un acord que es va trencar l'any 2018 pels "continus incompliments dels acords per part de l'equip de govern", ha remarcat. A final de mandat s'han d'aprovar nous pressupostos, que no es van poder tirar endavant al ple municipal del mes de desembre per manca d'acords. "Nosaltres podem dir al govern que estem disposats a donar suport, però no partim de zero. Han passat aquests anys, amb molts incompliments, i no podíem donar suport així, sinó que havíem de fer un pas més enllà per poder tenir el suport d'ERC-MES", ha destacat.

Aquest "pas més enllà" ha prioritzat l'habitatge, avançant dues promocions d'habitatge públic de lloguer, entre altres mesures. D'aquesta manera, s'avançarà el termini de realització de la promoció d'habitatge dotacional de Santjoanistes (previst per al 2021), així com s'adquirirà un solar a la zona nord del territori del Consell de Barri Centre Est (actualment en negociacions) per fer-hi una cinquantena d'habitatges de lloguer per als joves. En ambdós casos, es reservaran una part dels habitatges per destinar-los a situacions d'emergència habitacional.

Per fer possible aquest increment de despesa en habitatge, ERC-MES ha previst un increment dels ingressos, entre altres aspectes, creant una taxa sobre els pisos buits, augmentant el càlcul de la plusvàlua en un punt, i ampliant l'endeutament municipal, tal com ha explicat Ferran Villaseñor.

D'altra banda, també s'aposta per implementar la zona vermella d'aparcament als voltants dels CAP de Sant Cugat, "una mesura que arrosseguem perquè no s'ha fet realitat", ha subratllat Èric Gómez, destacant que "no pot ser que es faci negoci amb les persones quan van al metge".

També Gómez ha explicat els acords en termes de joventut a la vila. Entre ells, ha destacat l'acord per dotar la Sala Polivalent d'una partida pressupostària complementària per equipar-la i que així pugui esdevenir una sala de concerts d'ús polivalent. Una demanda "històrica", ha recordat Gómez.

Entre altres acords, també hi figura l'adquisició de la casa a l'avinguda Torreblanca per esdevenir un casal del barri, la cobertura lleugera de la piscina del Parc Central, o la creació del centre d'acollida d'animals, entre altres. Consulteu tots els punts de l'acord per implementar el pressupost del 2019.

 
Comentaris

Destaquem