ERC-MES estira la mà al govern municipal "si es compleixen els acords"

La formació ha fet balanç del curs polític a Sant Cugat reclamant compromís

Esquerra Republicana de Catalunya i Moviment d'Esquerres (ERC-MES) a Sant Cugat del Vallès ha fet balanç del darrer curs polític a la ciutat aquest divendres, 20 de juliol, alhora que marcava les bases per encarar el darrer curs del mandat. Ho feia estirant la mà a l'equip de govern "sempre que es compleixin els acords pactats", ha dit Ferran Villaseñor, i apuntant que la "línia de treball per l'últim any serà la d'exigir el compliment dels compromisos acordats", com ha subratllat Mireia Ingla.

La formació ha desgranat els diferents aspectes de la política local durant aquest últim curs. Un curs polític, com ha recordat Ingla, "fora del comú, amb els canvis de govern" i "molt marcat pels temes nacionals". Un curs que començava amb la negativa republicana a donar suport als pressupostos "pels incompliments del govern", però també per "no compartir-ne el model", ja que no incloïen "qüestions bàsiques per Esquerra", ha subratllat.

Més info: ERC-MES dona el pacte d'estabilitat amb Convergència per trencat



Pel que fa als canvis de govern, ha apuntat el "ball de cadires amb l'entrada del PSC al govern, i posterior trencament del pacte", a més dels canvis per la Marxa del tinent d'alcalde Damià Calvet a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, i el canvi d'alcaldia a un any de finalitzar el mandat. "Hi ha hagut un canvi de tarannà amb la nova alcaldessa, però l'important és el dia a dia i en aquest sentit veiem un govern continuista i amb la mateixa manera de fer que abans", ha apuntat Ingla.

Més info: Trencament definitiu del pacte de govern entre el PSC i PDeCAT



Pel que fa a les qüestions nacionals, la portaveu del partit ha remarcat que "hem reivindicat i seguirem reivindicant la llibertat dels presos i preses polítiques", i que la formació hi serà "sempre al costat del govern en la defensa de les llibertats nacionals", mostrant-se "convençuda" de la "lleialtat de la nova alcaldessa".

Més info: Conesa deixa l'alcaldia de Sant Cugat "convençuda que deixa un gran equip"



Pel que fa al tema de l'habitatge, Ingla l'ha subratllat com molt important. "El govern de la ciutat no se'n surt, perquè anem tard, i perquè les eines existents no funcionen", apuntant que "volem una ciutat per a tothom que no expulsi ningú". En polítiques d'igualtat, Ingla ha reclamat un Pla d'igualtat que "reflecteixi les reivindicacions de la ciutadania", a més de "pressupostos en perspectiva de gènere", perquè sigui efectiva la tasca feta al respecte.

"Hem fet i seguirem plantejant polítiques alternatives per resoldre problemes urgents, com que sigui una ciutat per a tothom; aquest govern no té idees per garantir el futur de la ciutat", ha afegit.

Més info: Sant Cugat aprova el Pla Municipal d'Igualtat de Gènere amb crítiques de l'oposició



Ferran Villaseñor ha valorat el curs destacant que "partim de la base del trencament del pacte d'estabilitat, i arribant a un canvi de tarannà que és visible en les formes" però ha demanat que "el govern municipal triï què vol ser de gran: vol fer literatura o vol complir els pactes?". "Som gent de pacte, i demanem recuperar els pactes que teníem en el seu moment, perquè no s'han complert", ha reivindicat.

En aquest sentit, ha reclamat que es treguin "del calaix" projectes com la targeta ciutadana, la cobertura de les piscines del Parc Central, o la cobertura de Sant Francesc "que s'han retardat", així com la reforma del barri de Francesc. "Donem suport a la reforma, sempre que es faci en el termini, i no es vengui fum", ha apuntat en aquest cas.

Més info: El Pla de Millora del barri del Monestir es presenta amb una festa



També ha parlat de Torre Negra, demanant unitat "de les forces polítiques partidàries i la societat civil per defensar-la", i de seguretat, apuntant que és un tema del qual "no farem batalla política", però si ha reclamat "política de xoc per aturar la sensació d'inseguretat".

De les polítiques de joventut n'ha parlat Èric Gómez, lamentant que "som la ciutat més jove dels Països Catalans, i l'Ajuntament fa polítiques d'esquena als joves". En aquest sentit ha destacat el Pla de Joventut, "prorrogat, del qual sols se n'ha executat el 50%, i ara s'està elaborant el nou pla amb menys participació".

Amb tot, ha volgut destacar alguns punts positius, com ara el Pla de Garanties Juvenils, o l'impuls de nou habitatge de lloguer jove després de 10 anys. També ha remarcat com a positiu que s'ampliés l'horari dels FGC les nits de Festa Major, o la històrica reivindicació de la Sala Polivalent. En aquest aspecte ha recordat "l'estafa flagrant de Hobboken", desitjant que no es repeteixi, i dubtant que la partida pressupostaria de 500.000 euros sigui "suficient" per equipar el nou espai.

Més info: Sant Cugat facilita la construcció d'una trentena de pisos a l'àmbit de Lestonnac

Més info: La sala polivalent a l'edifici dels cinemes serà una realitat el 2019



Gómez també ha parlat de mobilitat, valorant positivament la implantació de l'Àrea Verda "però sense complir allò que estava acordat". En aquesta línia ha lamentat que s'hagi implementat més àrea blava i no s'hagi implementat l'àrea vermella. I sobre Serveis Urbans, ha lamentat que encara no estigui feta l'Ordenança de Terrasses, valorant també la nova Ordenança de Sorolls lamentant que no s'hagin admès algunes de les al·legacions presentades pels republicans, com ara assumir municipalment el cost dels limitadors, "cos que també ajudaria amb qüestions del Pacte per la nit".

Més info: Entra en funcionament la nova àrea verda i blava d'aparcament


D'aquest n'ha recalcat el fet que s'hagi externalitzat. "L'equip de govern, quan no sap com resoldre un tema, l'externalitza", ha apuntat, remarcant que "no entenem com no hi ha encara ni les conclusions de l'estudi de l'empresa". En aquest sentit, ha apuntat que "comencem a creure que, com la diagnosi no els agrada, no ho presenten".

També ha lamentat que "temem que Sant Cugat acabarà el mandat sense un Pla LGTBI, un tema que també ha externalitzat", així com que encara hi hagi noms de carrers dedicats a feixistes. Finalment, s'ha mostrat satisfet amb el protocol contra les agressions masclistes, tot i apuntar que "cal millorar la participació de les entitats".

Més info: ERC-MES reclama al govern el compliment dels objectius de defensa dels drets LGTBI

 
Comentaris

Destaquem