ERC-MES presenta un programa per "impulsar Sant Cugat"

Habitatge, mobilitat, equipaments i jovent són alguns dels eixos principals de la proposta republicana

ERC-MES ha presentat el seu programa electoral per a Sant Cugat del Vallès de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Un programa en el qual l'habitatge és el gran protagonista, però també les polítiques relacionades amb la mobilitat, els equipaments, la cultura i el jovent de la ciutat, amb una mirada especial als diferents barris, on s'han elaborat programes específics.

Un programa, ha destacat l'alcaldable de la formació Mireia Ingla, elaborat "amb les propostes de la ciutadania", treballat a partir de les 6 reunions obertes a la ciutadania que la formació ha celebrat, rebent unes 500 propostes, i també de les 14 reunions sectorials amb experts en cada àmbit de les quals n'han sorgit 280, i a les quals s'han sumat les rebudes mitjançant la web habilitada per a això.

Un miler de propostes que la formació ha treballat per configurar el programa presentat aquest 8 de maig, i en el qual "aboquem tota l'ambició de govern", ha dit Ingla. "L'esperit del programa està lligat al tema de la campanya, "Impulsem Sant Cugat", perquè ens estimem Sant Cugat, i perquè després de 32 anys creiem que el model s'ha esgotat, i volem donar un nou impuls a la ciutat".

En aquest sentit, l'alcaldable ha remarcat que la prioritat és l'habitatge, però que també s'aposta per altres punts, com els valors republicans, proposant "l'elaboració d'un codi ètic de bon govern", o en termes d'associacionisme, crear un Consell d'associacions. En altres àmbits, la formació aposta per la creació d'una regidoria de Benestar animal, impulsar un programa específic sobre esport femení, crear un Consell empresarial, o impulsar el Residu Zero, entre altres propostes.

Pel que fa a habitatge, Ingla ha destacat algunes de les propostes que fa la formació, com ara doblar el pressupost que s'hi dedica, incrementar l'habitatge protegit de lloguer, crear un protocol d'atenció a l'emergència habitacional, i també implementar mesures contra l'emergència energètica. En termes de Seguretat Ciutadana, Ingla s'ha compromès a treballar per cobrir el 100% de la plantilla policial, alhora que apostar per la policia de barri, la policia verda, a més de policia preparada per fer front a la violència de gènere o el maltractament animal, entre altres mesures.

 

Mireia Ingla, alcaldable d'ERC-MES, durant la presentació del programa. FOTO: Bernat Millet

Mireia Ingla, alcaldable d'ERC-MES, durant la presentació del programa. FOTO: Bernat Millet



Francesc Duch, número 2 de la llista republicana, ha parlat de les propostes del partit pel que fa a Urbanisme, Mobilitat i descentralització. "Sant Cugat és una ciutat on, en general, s'hi viu molt bé, però hi ha coses que grinyolen", ha subratllat. En termes d'Urbanisme i de Model de ciutat, ha destacat l'aposta per buscar noves centralitats o reforçar les existents per "donar més qualitat de vida, amb més equipaments i comerços, evitant els desplaçaments al centre, i creant espais vianantitzats". D'altra banda, també ha destacat la necessitat de "revisar els espais i rellegir les zones verdes", així com "revisar els equipaments existents a la ciutat i veure què és el que falta".

En termes de Mobilitat, Duch ha destacat que "l'objectiu final és que hi hagi menys cotxes", apuntant com a mesures per fer-lo menys necessari "articular el transport al voltant del gran eix vertebrador que és la línia de ferrocarril". També ha destacat la necessitat de treballar el transport a demanda, i regular la convivència entre la bicicleta i altres maneres de transport amb els vianants.
Pel que fa a la Descentralització, la formació aposta per crear una regidoria de Descentralització, i un Reglament en relació a aquesta matèria, i ha elaborat programes específics per a cadascun dels barris.

La número 3 de la llista, Esther Madrona, ha estat l'encarregada de parlar d'Equipaments i de Cultura, destacant la necessitat d'impulsar "un Pla d'Equipaments real", i un Pla d'Usos i de Manteniment vinculat a aquests equipaments. Entre els aspectes que contempla aquest Pla d'Equipaments, s'inclouen aspectes com "fer del Teatre-Auditori un lloc obert a la ciutadania", veure "quin ús real se li donarà a La Unió", la creació d'equipaments esportius fora del centre i la millora dels existents, apostar per la creació de la 13a escola, i projectar el 4t CAP al barri del Monestir.

Pel que fa a Cultura, Madrona ha destacat la voluntat de crear un Pla Estratègic Cultural de la ciutat, per "generar una estratègia global" en aquest sentit, així com replantejar la gestió de les subvencions a les entitats, i crear l'Institut de Cultura de Sant Cugat, a més d'oficines d'atenció específica a les diferents entitats.

Per part del Jovent Republicà, la seva representant, i número 4 a la llista republicana, Alba Gordó, ha estat l'encarregada de presentar les propostes vinculades als joves. Gordó ha subratllat novament la problemàtica de l'habitatge com a central, remarcant l'aposta de la formació per l'habitatge públic de lloguer per a joves. També ha parlat d'oci, destacant la necessitat d'apostar per un "oci de proximitat, amb zones il·luminades que el faran més segur, feminista, inclusiu i sostenible". En el mateix sentit, han reivindicat novament la sala de concerts, ja que "tenim la sensació que hem perdut el fil de què passa amb els actuals cinemes". Un programa, el del Jovent Republicà, que es presentarà en els pròxims dies.

Podeu consultar el programa íntegre a la web de la campanya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem