ERC-MES proposa "descentralitzar la cultura" i posar-la "al servei de la gent"

Els republicans han presentat les seves propostes en matèria de cultura de cara a les eleccions municipals

ERC-MES té la cultura "com un dels motors bàsics del desenvolupament de la ciutat", segons ha afirmat la número 3 de la llista electoral, Esther Madrona, i ha presentat les seves propostes, recollides en el programa electoral participatiu que ha elaborat la formació, en aquesta matèria: "Com que entenem que la cultura ha de ser per a tothom, una de les principals propostes que portem al programa és descentralitzar la cultura", ha explicat Madrona que ha afegit que, per això, ERC-MES aposta per a "la construcció i habilitació de centres cívics i casals de barris en totes aquestes zones allunyades del centre". A més, també proposen que "com a característica d'aquests nous centres culturals s'aposti per la gestió comunitària, que siguin els mateixos veïns i veïnes quina programació s'hi fa", ha apuntat Madrona.

ERC-MES considera que "fins ara hi ha hagut una manca de planificació estratègia en matèria de cultura a Sant Cugat", segons la número 3 de la llista. "Justament per això proposem crear i implementar un Pla Estratègic de la cultura 2019 - 2029 per fer una revisió de tot el que hi ha a Sant Cugat i pensar en el futur", ha explicat Madrona.

3 branques del Pla Estratègic

  • Un Pla d'Equipaments: "Un Pla d'Equipaments inclou la construcció, si fos el cas, de nous equipaments en aquesta ciutat i, sobretot un manteniment dels equipaments actuals".
  • Un Ple d'Usos: "No volem cap espai buit en aquesta ciutat, tenim molts espais, moltes sales. Donem-li ús. Fem que les entitats puguin entrar a tots aquests edificis públics i els hi puguin donar rendiment".
  • Un Institut de Cultura: "Tenim la intenció de crear un Institut de Cultura, que tindria l'objectiu d'aplicar aquest Pla de Cultura i fer una tasca interdepartamental amb la idea de relacionar departaments, com cultura i comerç, per exemple, per fer una visió global de Sant Cugat".

La Unió i el Teatre-Auditori

La formació republicana ha presentat aquestes propostes davant del Teatre de la Unió, actualment en obres: "Volem que la Unió es converteixi en un centre de referència en aquesta ciutat. És una entitat centenària que fa acció cultural, i una acció de socialització del poble santcugatenc. Volem obrir La Unió a la ciutat", ha afirmat en aquest sentit Esther Madrona.

Pel que fa al Teatre-Auditori, Madrona considera que està bé seguir fent "programació de qualitat", però que cal "obrir-lo, de nou a les entitats". "Volem una cultura al servei de les persones", ha sentenciat.

 
Comentaris

Destaquem