ERC-MES proposa una moció per homenatjar la figura de Guillem Agulló

Agulló va ser assassinat fa 25 anys per un grup de neonazis a la localitat de Montanejos

En commemoració dels 25 anys de la mort de Guillem Agulló, assassinat per un grup de joves d'ideologia neonazi l'11 d'abril de 1993 a Montanejos, a la província de Castelló, ERC-MES ha proposat una moció per homenatjar-lo. Agulló, originari de Burjassot i membre de l'organització política Maulets, va morir "fruit de la seva militància independentista i antifeixista", segons afirma la formació independentista.

A causa de la transcendència del cas i a l'efemèride de la mort del jove valencià, ERC-MES demana al Ple municipal "retre homenatge a la figura de Guillem Agulló i refermar el compromís de l'Ajuntament de Sant Cugat en la lluita contra els delictes d'odi" i per erradicar tot tipus de discriminació per circumstàncies personals o socials.

A més, el grup polític destaca la importància d'aquesta commemoració perquè "malauradament, durant els darrers anys els Països Catalans han estat testimoni de nombrosos delictes d'odi" destaca, i afegeix "així com manifestacions racistes i xenòfobes a molts barris de les nostres ciutats". D'altra banda, destaca que "el passat 1 i 3 d'octubre les institucions espanyoles van legitimar el feixisme, i d'ençà s'han anat propagant agressions i actes de vandalisme dels grups de delinqüents neonazis i feixistes arreu dels Països Catalans."

Per tot això, la formació d'esquerres demana, a més de l'homenatge esmentat, "instar al govern municipal a convocar la comissió nomenclàtor de forma immediata" per iniciar el procés d'incorporació "del nom de Guillem Agulló al nomenclàtor santcugatenc".

La moció es presentarà al ple del pròxim 16 d'abril.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem