ERC-MES proposarà que els Ferrocarrils funcionin tota la nit durant la Festa Major

La mesura es vol prendre en col·laboració amb els governs municipals de Terrassa i Rubí, ja que les festes majors són properes en el temps amb les de Sant Cugat

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Sant Cugat han proposat, juntament amb ERC, que els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya circulin amb horari nocturn durant la Festa Major de Sant Cugat. La mesura, que es presentarà com a moció durant el proper Ple municipal del pròxim dilluns 21 de maig, vol ser aprovada juntament amb els ajuntaments de Rubí i Terrassa, ja que les festes majors dels tres municipis són properes temporalment.

Des de les JERC Sant Cugat, la portaveu Ainhoa Miró ha declarat que "l'ampliació del servei de Ferrocarrrils de la Generalitat durant les festes majors de Rubí, Sant Cugat i Terrassa, servirà per poder empoderar els joves i que facin un ús responsable de les festes, i que en comptes d'agafar el cotxe puguin anar en transport públic durant el període festiu". De fet, la proximitat amb els joves ha sigut una constant que Eric Gómez, regidor d'ERC Sant Cugat, ha destacat com a molt important pel context de Festa Major: "hem de garantir que puguin gaudir de la festa sense dependre del cotxe per poder tornar a casa".

"L'objectiu - ha destacat Gómez- és que els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya tractin a Sant Cugat i la resta de ciutats del Vallès de la mateixa manera que tracten a Barcelona". I és que l'aplicació d'horari nocturn durant algunes festivitats no és una mesura nova, ja que volen que "l'horari de servei dels Ferrocarrils durant la nit funcioni de forma ininterrompuda tal com passa amb la Mercè o per Cap d'Any".

El desplaçament dels joves no és un problema únicament pels ciutadans dels barris i districtes de Sant Cugat, que segons Gómez, "han de poder gaudir de l'oci que, normalment es concentra en el nucli urbà". Ariadna Martín, regidora d'ERC de Rubí, ha explicat que "nosaltres estem segurs que hi ha molta gent de fora de Rubí que vol gaudir de la nostra Festa Major, que és d'una gran qualitat". Martín indica que, si s'aplica la mesura, "podem garantir que la gent del Baix Llobregat, del Maresme o fins i tot de la mateixa ciutat de Barcelona, pogués gaudir sense patir per si beuen massa alcohol, per l'aparcament o per si ve o no ve l'autobús".

La mobilitat entre els diversos pobles i ciutats de l'Area Metropolitana, afecta de diferents maneres, però sempre problemàtiques a les dues ciutats. Si, per la seva banda, el regidor santcugatenc ha explicat que "Sant Cugat és una ciutat que expulsa el jovent i que per tant tenim molts santcugatencs que resideixen a ciutats de l'entorn", la de Rubí indicava que "nosaltres som ciutat d'acollida, perquè el preu dels nostres habitatges és un pèl més reduït".

La mesura en si, sembla que arribarà a bon port a les dues localitats. Gómez indicava que "en el proper Ple s'aprovarà aquesta moció, ja ho podem dir, perquè compta amb prou majoria en el consistori", mentre que Martín matisava els tempos: "nosaltres entenem que sí que es podrà aprovar. El que passa és que els nostres tempos no són tan ràpids com els de l'Ajuntament de Sant Cugat i, a més, nosaltres fem el ple el últim dijous de mes; queden tres setmanes i encara no s'ha presentat oficialment la moció, perquè ho farem el pròxim dilluns que ve".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem