ERC-MES vol sancionar als propietaris que no retirin plaques franquistes

L'Ajuntament de Sant Cugat no ha complert el compromís de retirar tots els símbols franquistes

El grup municipal d'ERC-MES tornarà a demanar a l'Ajuntament de Sant Cugat que modifiqui els noms de carrers d'origen franquista i insti a retirar les plaques de la Dictadura que hi ha en propietats particulars.

"A Sant Cugat persisteixen referències franquistes en el nomènclator, fet que dista molt de la voluntat de posar en valor personatges o fets vinculats a la defensa de la llibertat", argumenten els republicans en un comunicat, on recorden que la comissió sobre el nomènclator s'ha reunit una en tot el mandat i fa més d'un any que no es troba.

La formació independentista presentarà una moció al ple municipal per tal que l'Ajuntament inicïi els tràmits per modificar tot el nomènclator franquista de Sant Cugat. A més, ERC-MES aposta per retirar totes les plaques de noms de carrer que estiguin en castellà i, si cal, portar-les al museu.

Un símbol de l'època franquista que encara hi ha per Sant Cugat són les plaques del Instituto Nacional de la Vivienda en alguns habitatges. És per això que la formació republicana vol que l'Ajuntament realitzi les accions necessàries amb les propietats per tal de retirar aquestes plaques. ERC-MES aposta per iniciar el procediment sancionador a aquelles propietats que s'oposin a la retirada per part de l'Ajuntament de les plaques franquistes i no les hagin retirat dins el termini fixat per llei.

Segons la llei de memòria històrica, hi ha temps fins al març de 2018 per retirar les plaques si no es vol cometre una "infracció lleu". Cal recordar que entitats i formacions polítiques han demanat en diverses ocasions a l'Ajuntament que retiri els símbols franquistes de la ciutat. De fet, el ple municipal va aprovar ja fa tres anys una moció on l'Ajuntament es va comprometre a retirar tots els símbols franquistes, cosa que no ha passat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem