ERC-MES vol un protocol per protegir els animals domèstics de la violència masclista

La formació presenta una moció al ple municipal de gener a Sant Cugat en nom de l'associació VioPET i amb el suport de la PAS

ERC-MES proposarà al pròxim ple municipal del mes de gener a Sant Cugat que la ciutat es doti d'un protocol d'actuació davant els casos de violència masclista amb presència d'animals domèstics. Ho farà presentant una moció en nom de l'associació VioPET i compta amb el suport de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS).

D'aquesta manera, ERC-MES proposa que els Serveis Socials incloguin, en casos de violència de masclista, un protocol d'actuació quan hi hagi involucrats animals domèstics com gats o gossos. Igualment, demanarà que l'Ajuntament porti a terme les gestions necessàries per permetre l'entrada d'animals de companyia a les llars d'acollida per a dones víctimes de la violència de masclista. Una mesura que hauria de ser efectiva abans d'un any.

D'altra banda, la formació demana que l'Ajuntament dugui a terme jornades de conscienciació sobre animals de companyia i violència masclista, en col·laboració amb associacions com VioPet, que promouen aquesta conscienciació. A més, proposa continuar amb la formació de la Policia Local, que ja es va iniciar el passat mandat, en matèria de drets dels animals i incloure cursos de capacitació per actuar en casos de violència masclista en què intervinguin animals de companyia.

Una mesura que la formació d'esquerres demana que es traslladi al departament de Benestar Social de la Generalitat, perquè aquestes actuacions es portin a terme a tota Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem