Fortuny: "Discrepo que no hi hagi interès per les propostes de la Floresta"

Un grup de veïns de la Floresta vol convertir el barri en una Entitat Municipal Descentralitzada

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va reivindicar la tasca feta a la Floresta com a resposta a la campanya d'un grup de veïns del barri per convertir-se en una Entitat Municipal Descentralizada a través d'una consulta ciutadana. “Veïnes i veïns ens mereixem un tracte més respectuós", argumentava el grup florestà sobre el tracte rebut per l'Ajuntament de Sant Cugat. "Discrepo que no hi hagi interès per l'equip de govern per les propostes de la Floresta", va assegurar Carmela Fortuny durant una trobada amb periodistes el 19 de desembre.

Més info: Una plataforma veïnal vol que la Floresta es converteixi en una EMD

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, va explicar que va assistir a la reunió veïnal a la Floresta sobre la possibilitat de convertir-se en EMD. Puigdomènech recorda que la llei actual no permet crear més EMD a l'Estat. Tot i això, veu amb bons ulls la possibilitat que es faci una consulta entre els florestans i florestanes: "El reglament de participació ciutadana de Sant Cugat permet la possibilitat, amb unes determinades condicions, de fer una consulta respecte a l'organització del barri i la relació amb el municip".

No obstant, va afirmar que en període electoral no es poden realitzar les consultes. Sobre el fet que la llei no permeti crear més EMD, va assenyalar que "es podria trobar una manera imaginativa de relació de la Floresta amb la resta del municipi". En aquest sentit, veïns del barri plantejaven la possibilitat de convertir-se en una Entitat Municipal Desconcertada, previst per la legislació, com a pas previ.

"Feina feta"

"Escoltarem qualsevol proposta que passi per la participació ciutadana", va emfatitzar l'alcaldessa de Sant Cugat, que també va destacar la "feina feta" a la Floresta: "Hi ha hagut un pla de millora urbà important, aviat inaugurarem la plaça de Miquel Olivella i començaran les obres de la baixada de Can Llobet i les obres de tancament al Sociosanitari per fer un espai per a joves".

Des de la plataforma veïnal asseguren que les seves propostes no són escoltades i ateses per l'Ajuntament de Sant Cugat i que altres obres, per exemple la reforma de la baixada de Can Llobet, acumulen molt retard

 
Comentaris

Destaquem