Francisco Franco ja no és fill adoptiu de la província de Barcelona

Fins ara, el dictador ostentava els títols de fill adoptiu de la província, president honorari de la Diputació de Barcelona i Medalla d'Or de la província

El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat per unanimitat aquest 30 de juny revocar tots els títols honorífics atorgats a Francisco Franco i a alts càrrecs de la dictadura franquista. "Aquesta institució fa un pas endavant", ha celebrat la presidenta de l'ens supramunicipal i també alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa.

Entre els títols que es retiraran, destaquen els que gaudia la figura de Franco: Fill Adoptiu de la província de Barcelona, President Honorari de la Diputació de Barcelona i Medalla d'Or de la província. A més, també es revocaran títols honorífics a l'exministre de Marina, Pedro Nieto; a l'excapità general de la Quarta Regió Militar, José Moscardó Ituarte; o al comandant de la División Azul, Agustín Muñoz Grandes, entre d'altres.

El diputat de Presidència, Jaume Ciurana, ha assegurat que el dictamen inclou un apartat específic que insta la Diputació a continuar investigant l'arxiu documental de la corporació per "completar" la revisió dels títols atorgats a persones vinculades al franquisme.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem