Garriga (VOX-PFyV): "L'únic partit de centredreta som nosaltres"

Entrevistem Ignacio Garriga, candidat de VOX-Família i Vida a les eleccions municipals del 24 de maig

Ignacio Garriga és odontòleg i té 28 anys. És l'alcaldable de VOX-Família i Vida, tot i que el seu pas per política el va iniciar des de les Noves Generacions del Partit Popular. VOX es presenta per primera a les eleccions municipals i ho farà conjuntament amb Família i Vida, que el 2011 van rebre 161 vots (0,53% del total).

Quina valoració fa dels darrers quatre anys de govern municipal de CiU?

En alguns aspectes, positiva. Però la nota seria de suspens perquè el govern municipal ha posat l'Ajuntament al servei d'una ideologia. S'ha oblidat dels problemes reals dels ciutadans per ser una plataforma independentista.

Quines són les seves prioritats per Sant Cugat?

Impulsaríem el Pla Integral de les Famílies, amb bonificacions en impostos, preus especials en zona blava... La família serà el centre en el qual giraran totes les nostres prioritats. També tiraríem endavant un Pla Integral per de la Gent Gran, que per nosaltres és essencial.

Quin seria el principal reclam per votar VOX-Família i Vida?

Podem dir ben alt i clar que som l'únic partit que es presenta a Sant Cugat i diu que baixarà tots els impostos i taxes. Aquesta és la nostra bandera de cara a les eleccions municipals i la ciutadania ens hauria d'escoltar.

Com es pot fer això?

Considerem que l'Ajuntament té un sobrecost enorme. El cost polític i la despesa de personal es pot reduir moltíssim. Per exemple, replantejarem Promusa i, si cal passar la tisora, la passarem.

Quina visió tenen de la participació ciutadana?

Volem obrir l'Ajuntament a la ciutadania i que de debó sigui participatiu. Perquè sigui real, la participació ha de ser vinculant i tenir decisió en la despesa. Donar informació al ciutadà és fonamental, la transparència també és participació.

Com es presenta VOX en el panorama polític?

La nostra aparició política ha sorgit per enfortir i regenerar la democràcia actual donant veu a totes aquelles persones silenciades. Defensem la unitat nacional sense complexes i els valors de la vida i la cultura cristiana. I la nostra prioritat són les persones i les famílies, en definitiva, les polítiques socials.

Vostè era membre de Noves Generacions del PP. Per què va decidir deixar el partit?

El PP ha fallat a tot el seu electorat perquè no ha fet absolutament res del que va prometre en campanya electoral. Va dir que eliminaria l'avortament, i no ho ha fet. Va dir que baixaria els impostos, i no ho ha fet. Aixecaven la bandera de defensors de la unitat d'Espanya, i és mentida: tenen una independentista a les llistes i van permetre la consulta del 9N. Tot això és prou important i podem parlar de traïció absoluta.

Fins fa poc el vot de la dreta es concentrava en el PP i ara es comença a fragmentar.

A Sant Cugat, a la centre-dreta només estem nosaltres: el PP no fa el que diu i Ciutadans és clar que és de centre-esquerra. L'única alternativa per les persones que defensen la unitat d'Espanya, la vida i el bilingüisme, som nosaltres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem