Habitatge, bicicletes i pressupost al Ple Municipal

El torn obert a la ciutadania és a partir de les vuit del vespre

Sant Cugat celebra una nova sessió del Ple Municipal aquest dilluns, 15 d'octubre, a partir de les quatre de la tarda a l'ajuntament. Com sempre, a partir de les vuit del vespre hi ha el torn obert a la ciutadania, perquè veïns i veïnes expressin públicament les seves demandes o queixes.

L'habitatge serà un dels punts importants del Ple Municipal d'octubre, amb la proposta de l'equip de govern de destinar un 30% de les noves promocions a habitatge protegit.

D'altra banda, els partits polítics hauran de debatre i aprovar el Pressupost Municipal per l'any 2019. El govern municipal ja va presentar la seva proposta de pressupostos i ara necessitaran el suport d'algun altre grup polític per tal de poder tirar-los endavant, ja que no compten amb majoria absoluta. També s'hauran de discutir els impostos i taxes que paguen els santcugatencs i santcugatenques a l'Ajuntament.

Més info: CUP-PC proposa la creació d'una assemblea municipal oberta a la ciutadania

Sobre els pressupostos, ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES porten una moció per implantar la perspectiva de gènere en els comptes municipals.

Bicicletes i comerços

El Ple Municipal haurà d'aprovar definitivament l'ordenança de bicicletes de Collserola, que regula els usos i espais que tenen les bicis dins del parc natural. Sobre mobilitat, Ciutadans demanarà reavaluar el projecte de carril bici a la carretera de Rubí en el seu tram per la rotonda de l'Hipòdrom.

Pel que fa a la resta de mocions, PSC, PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA presenten una proposta per tal de revisar la normativa dels usos comercials de Sant Cugat per tal de protegir el comerç tradicional i el dinamisme comercial.

Llaços grocs i convivència

La política catalana serà de nou protagonista amb diverses mocions. Per una banda,  PDeCAT i ERC-MES presenten una moció amb motiu del primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. Per la seva banda, Ciutadans proposa un text de condemna de tota la violència a Catalunya i per la convivència i el respecte entre tota la ciutadania; i el PP porta una moció pel compliment de l’Ordenança municipal de Convivència Ciutadana reguladora dels usos de les vies i dels espais públics en relació a la col·locació de llaços grocs.

La CUP-PC demana la creació d'una Assemblea Municipal Oberta, a través de la qual els ciutadans puguin presentar propostes directament a l'Ajuntament de Sant Cugat. Els cupaires també proposen una moció per garantir el dret a vot de totes les persones residents a Sant Cugat.

A més, el PP proposa revisar el projecte d'arranjament i millora dels Jardins del Vallès. I ERC-MES presenta una moció per impulsar un projecte per obrir els patis de les escoles públiques a les tardes.

Finalment, ERC-MES I PDeCAT-Demòcrates porten una proposta per establir una història clínica i social compartida.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem