Ingla es presenta com alcaldable per "un Sant Cugat inclusiu" i amb el suport de Romeva

Unes 150 persones han assistit a l'acte de Mireia Ingla com alcaldable d'ERC

Mireia Ingla ha presentat oficialment la seva candidatura per ser alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Cugat amb Esquerra Republicana, davant d'unes 150 persones. Ingla ha posat èmfasi en assenyalar que és important estar al costat de la gent per poder ser alcaldessa i que aposta per un "Sant Cugat de tota la vida" i "inclusiu" i que "cal ser-hi, viure la ciutat, viure la realitat." La presentació de la candidata ha comptat amb el suport de Raül Romeva que en boca de la seva parella, Diana Ribas, ha mostrat el seu suport a la candidatura d'Ingla "confio plenament amb la candidatura de la Mireia, farem realitat el nostre projecte d'igualtat des de l'alcaldia de la ciutat", ha expressat el santcugatenc.

 

acte ingla ERC

Unes 150 persones han assistit a l'acte FOTO: Lali Álvarez 


L'alcaldable d'ERC ha posat èmfasi en parlar de les polítiques socials com a pal de paller de la seva candidatura, posant èmfasi en les polítiques d'habitatge. "El que volem és assumir el gran repte que ha de ser el Sant Cugat del futur, hem de pensar amb les persones, hem de fer polítiques d'habitatge: Ens calen polítiques socials perquè les persones tinguin les mateixes oportunitats. Som una ciutat rica? O som una ciutat on hi ha una part de gent rica?", s'ha preguntat. Ingla també ha passat pel tema de la mobilitat. "Hem de treure cotxes de la ciutat, però hem de tenir un transport públic més eficient". Respecte al teixit econòmic de la ciutat Ingla ha donat suport al comerç local i als emprenedors. "Ens calen també polítiques a favor del comerç local, que no el volem veure substituït. Calen polítiques per als emprenedors perquè puguin crear ocupació de qualitat", ha dit. Ingla també ha parlat de la corrupció. "Volem polítiques de transparència, aquesta ciutat no es mereix els episodis de corrupció".

Sobre si la candidatura d'ERC finalment tornarà a concórrer amb Moviment d'Esquerres (MES), Ingla ha dit en el seu discurs que té un "projecte divers i que és un orgull comptar amb la gent de MES. Tot i això, encara no és oficial que les dues formacions tornin a anar juntes a les eleccions municipals de maig.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha acompanyat a Mireia Ingla FOTO: Lali Álvarez

El president del Parlament, Roger Torrent, ha acompanyat a Mireia Ingla FOTO: Lali Álvarez


El president del Parlament de la seva banda, ha subratllat la importància dels municipis per crear la república. "Una de les feines que s ha de fer en l'àmbit municipal és fer independentistes, i si no la fem nosaltres qui la farà? Nosaltres sempre hem procurat que les nostres candidatures siguin el reflex del nostre poble", ha dit. "L'única manera de créixer per assolir la república és ser més, si no anar a buscar-ne a l'altre bloc, ser empàtics amb l'altra gent. A mi m'interessa poc l'etiqueta de qui és més independentista, sinó qui fa més independentistes" Torrent s'ha mostrat convençut que ERC millorarà resultats a Sant Cugat, però també arreu del país.

Des del Jovent Republicà, Alba Gordó, ha manifestat quines són les principals preocupacions dels joves de la ciutat. "Sant Cugat és una ciutat excel·lent, que ha guanyat premis de transparència, malgrat ser un dels feus del cas Ferrovial i el cas 3%.". Gordó ha posat èmfasi també en la problemàtica de l'habitatge i ha dit que Sant Cugat expulsa el jovent. "El govern ha menystingut el jovent santcugatenc. L'ajuntament no ha tingut en compte l'habitatge en els últims anys". Gordó també ha tret pit de què les últimes polítiques d'habitatge per a jovent que s'han fet a Sant Cugat han sigut quan "el jovent republicà" hi ha sigut.

acte ingla erc 2

Diana Ribas, parella de Raül Romeva FOTO: Lali Álvarez 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem