Junts per Catalunya reclama "omplir d'1-O les urnes de les municipals i les europees"

Junts per Catalunya ha celebrat el seu acte central de campanya per a les municipals i les europees a Sant Cugat, amb contingut polític i moments emotius

Sant Cugat ha estat el centre neuràlgic de l'acte central de campanya de Junts per Catalunya per a les eleccions municipals i les eleccions europees del 26 de maig a arreu de Catalunya.

Junts per Catalunya ha demanat "que el 26 de maig deixem muts aquells qui volen callar al president Puigdemont", en veu del President de la Generalitat, Quim Torra, qui ha reclamat "omplir les urnes del 26 de maig d'1 d'octubre". En aquest sentit, Torra ha demanat el vot per a Junts per Catalunya tant a les eleccions municipals com a les eleccions europees: "Necessitem que aquest país es tenyeixi del groc de Junts per Catalunya", ha apuntat el president de la Generalitat. "Ho necessitem pel projecte nacional que representem", ha afegit.

Torra també ha criticat el fet que el PSOE pensi com a gest el fet de col·locar dos catalans al capdavant del Congrés i del Senat: "Tenim gent a la presó i a l'exili, i pensen que col·loquen dos catalans allà i ja està solucionat? Doncs no.", ha entonat, a més de ser contundent: "El que volem és un president de la república catalana".

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Connexió amb Soto del Real

L'acte de campanya ha comptat amb una connexió amb Soto del Real, gràcies a la qual els presos polítics Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn han pogut intervenir des de la presó.

Josep Rull ha estat el primer dels tres presos polítics en prendre la paraula: "Estem convençuts que diumenge hi haurà una victòria esclatant de Junts per Catalunya, tant a les municipals com a les europees", ha afirmat el pres polític, a més de dir: "Guanyarem la llibertat d'aquest poble".

Rull ha explicat també com estan vivint el judici: "Marchena ja s'ha tret la careta. Aquesta setmana hem hagut de sentir: 'aquí se habla castellano por imperativo legal', i és així". En aquest sentit, el pres polític s'ha preguntat: "Com volen que vulguem ser dins de l'Estat espanyol si trepitgen així els nostres drets?", ha apuntat.

Per la seva banda, Jordi Turull, ha volgut destacar que "Sant Cugat té un luxe d'alcaldessa", i li ha desitjat "tots els ànims i tota la força", a més d'avisar: "No feu cas de les enquestes. S'ha de batallar fins a l'últim moment". Per últim, Turull ha volgut emfatitzar que "tenim un nexe comú, que són les urnes".

Joaquim Forn, alcaldable de Barcelona, ha estat l'últim d'intervenir: "No ens creiem les enquestes, som l'adversari a batre, som aquells a qui volen ignorar, i és la demostració més clara que ens volen eliminar, i això no passarà", ha avisat el candidat, abans de demanar "compromís" i augurar "un gran resultat". Forn també ha volgut recordar l'1-O, i ho ha fet definint-lo com "una d'aquelles coses que recordes tota la vida".

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Acte Junts per Sant Cugat campanya eleccions política puigdemont torra11

Connexió amb Waterloo

L'expresident de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont ha agafat el relleu dels presos polítics, i ha estat connectat amb Forn, Turull i Rull en aquesta videotrucada, i ha pogut saludar-los i transmetre'ls agraïment per la seva "fermesa". A més, Puigdemont els ha volgut destacar per no "haver fet mai cap retret". Per últim, els ha recordat: "Cada dia us tenim presents, i ens sentim molt honorats de poder parlar en nom vostre i lluitar per a la vostra llibertat"

Rull li ha respost citant a Miquel Martí Pol: "I tanmateix, la raó persisteix, president", ha dit Rull, mentre Turull li recordava: "Les urnes són les nostres armes de decisió massiva".

A més, Puigdemont ha assenyalat que "no hi ha més llibertat que no tenir por", i ha assenyalat que "Europa té moltes mancances", tot i reconèixer que "és la zona més lliure del món", i apuntar que "a Europa no hi ha estats com l'Estat espanyol que restringeixin com Espanya".

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Moments emotius

Un acte, conduit pel periodista i número 4 de la llista de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, que ha omplert fins a la bandera el vestíbol del Teatre-Auditori, i que ha comptat amb tocs irònics, com el fet que sonés la coneguda cançó infantil alemanya que sembla entonar: "Viva Puigdemont", o emotius, com per exemple el moment en el qual els assistents han rebut al president de la Generalitat, Quim Torra amb aplaudiments i sota el so de la cançó de Junts per Sant Cugat per a les municipals.

El moment àlgid, però, s'ha viscut quan han aparegut a la pantalla els presos polítics Joaquim Forn, candidat a l'alcaldia de Barcelona; Josep Rull i Jordi Turull. I és que només aparèixer la seva imatge en la videotrucada que s'ha fet amb Soto del Real, el Teatre-Auditori ha esclatat sota crits de "llibertat".

A més, durant el desenvolupament de l'acte s'han anat fent connexions per videotrucada amb diferents alcaldables de Junts per Catalunya en diferents pobles i ciutats del país.

Fortuny defensa el model de ciutat

L'alcaldable de Junts per Sant Cugat, i actual alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, també ha tingut el seu torn d'intervenció: "Necessitem el vostre suport pel projecte de Sant Cugat, i per les persones que són empresonades i a l'exili", ha iniciat Fortuny, abans de recordar: "El 26 de maig ens juguem el futur", i entonar: "M'estimo Sant Cugat".

Fortuny ha fet valdre que Sant Cugat "és una ciutat verda, és una ciutat amable, és una ciutat connectada, una ciutat que té un projecte, una ciutat referent".

El model de ciutat ha estat un dels pals de paller de la intervenció de Fortuny, que ha apuntat que "és obra d'una feina ben feta", tot i reconèixer que "hi ha reptes i molta feina per fer". A més, ha afirmat que "l'única alternativa al Govern de Junts per Sant Cugat és un Govern amb la CUP, i això és un risc, un xoc de models".

L'alcaldable de la formació ha apuntat que "els Junts de totes les ciutats i pobles som el partit dels alcaldes i de les alcaldesses" i ha demanat "confiança a Junts per Sant Cugat".

Després d'una primera intervenció, Puigdemont ha tornat a entrar des de Waterloo per tancar l'acte, fent un símil irònic amb Eurovisió: "Carmela, des de Waterloo et dono '12 points'", ha dit l'expresident.

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

La importància de Barcelona

En aquest moment, Elsa Artadi, que inicialment era previst que assistís a l'acte a Sant Cugat, ha aparegut per sorpresa a la pantalla, des de Waterloo: "Fa un any i mig que estem vivint moments molt emocionants", ha iniciat Artadi, que ha reclamat el vot per a Joaquim Forn: "en Joaquim Forn, des de la presó, entén molt més què necessita la ciutat de Barcelona que no pas l'Ada Colau des de la plaça Sant Jaume", ha apuntat Artadi, número 2 de la llista de Forn a la capital catalana.

En aquest sentit, Elsa Artadi ha apuntat que "Junts per Catalunya és l'única força que, tant a Barcelona com a totes les ciutats i pobles de Catalunya, va disparada", ha assegurat l'exconsellera de Presidència. "El 26 de maig hem de ser la ciutat dels drets, la ciutat de la democràcia, i tindrem el primer alcalde d'Europa que és un pres polític", ha sentenciat.

Bea Talegón enfoca cap a les europees

La periodista Bea Talegón, qui va substituir Clara Ponsatí en la llista de Junts per Catalunya per a les europees quan la Junta Electoral Central prohibia que es presentessin Ponsatí, Puigdemont i Comín ha participat en aquest gran acte polític, focalitzant la seva intervenció cap a les eleccions europees.

Talegón ha fet valdre que és "una persona que defensa la democràcia", ha entonat que "això va de democràcia", abans d'anunciar "una lluita contra la repressió de l'Estat espanyol" i que és "el moment d'unir-nos tots". Talgón ha apuntat també que "cal exigir a Europa que deixi de mirar cap a una altra banda".

A més, la periodista ha disparat contra l'Estat: "Han volgut reprimir a Carles Puigdemont perquè el volen silenciar", ha explicat Talegón, obrint les portes del vot a Junts per Catalunya més enllà del país: "Som molts els que votarem, des de Madrid, des de València, des de molts punts d'Espanya, perquè per damunt de tot ens uneixen els drets humans", ha afirmat, abans de sentenciar: "Tots els exiliats i els presos polítics mereixen que estiguem junts per defensar la democràcia i les institucions".

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Acte central de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Petit incident

En la part principal de l'acte, un grup de joves ha entrat al vestíbul del Teatre-Auditori cantant: "La FMA es queda a Sant Cugat". Els joves han estat expulsats ràpidament per part dels membres de seguretat, i la situació no ha anat a més.

Més info: La FMA i la Cúpula del Tro denuncien "censura de l'Ajuntament"

Acte central de campanya electoral de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Acte central de campanya electoral de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

 

 
Comentaris

Destaquem