Junts per Sant Cugat promet una prova pilot de 5G a la ciutat

La formació ha explicat en roda de premsa, i en companyia del conseller de Polítiques Digitals, el santcugatenc Jordi Puigneró, que Sant Cugat seria una de les primeres ciutats de Catalunya en fer-ho

Junts per Sant Cugat ha anunciat que, en cas de guanyar les eleccions municipals, la ciutat acollirà una prova pilot de 5G, per valorar els beneficis d'aquesta tecnologia, així com veure en quins àmbits de la ciutat pot implementar-se: "La innovació i el coneixement són molt necessaris. És important poder fer una mirada a un dels temes que ens permeten avançar com a poble, com a ciutat i com a país", ha explicat l'alcaldable de la formació, Carmela Fortuny. "Per Junts per Sant Cugat és prioritari el fet d'aprofitar el talent de les persones, les entitats i les empreses de la ciutat. Una de les coses que portem en el programa és la connectivitat, que la tenim entesa entre els parcs, entre les persones, etc, però també ha d'anar adreçada a la tecnologia, que ens ha de fer més fàcil la vida de les persones", ha afegit Fortuny.

Sant Cugat seria de les primeres ciutats de Catalunya en fer una prova pilot amb 5G i, en aquest sentit, l'alcaldable ha afirmat: "Volem ser els primers de la classe per continuar amb aquesta herència d'smart city". Així, Junts per Sant Cugat posa la ciutat "a disposició de la conselleria per fer aquesta prova pilot de 5G a la ciutat". A banda de Sant Cugat, Vic i Girona podrien ser les altres ciutats catalanes en acollir aquesta prova pilot, després que així es parlés en una trobada entre les tres alcaldesses d'aquestes ciutats.

El futur del 5G

El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat que un informe del Fòrum Econòmic Mundial diu que un dels tres grans reptes del futur serà el de la revolució digital: "Aquesta revolució digital està afectant la nostra economia, està transformant la societat i, estic convençut que l'alcaldessa de Sant Cugat és especialment sensible a aquest repte", ha assegurat el conseller. "La base d'aquesta revolució digital és la connectivitat, l'accés universal a la connectivitat, perquè això ens fa iguals", ha afegit Puigneró.

Puigneró ha assenyalat que "la telefonia mòbil ha evolucionat en els darrers 20 anys. Els mòbils servien per trucar, i ara fem servir el mòbil per a tot menys per trucar", just abans d'assenyalar que "el 5G, que es desplegarà durant el 2020, és la primera revolució que sortirà del telèfon mòbil, perquè ja no només connectarà els telèfons mòbils, sinó que ho connectarà tot." En aquest sentit, el conseller santcugatenc ha afirmat que "amb el 5G podrem parlar de com resolem temes de salut, mobilitat, medi ambient, etc."

Així, ha assegurat que "només la Carmela Fortuny pot fer que el 5G arribi a Sant Cugat i posa la ciutat a l'avantguarda del país, i per fer això cal ser una ciutat pilot". En aquest sentit, Puigneró ha explicat que "Sant Cugat té els elements" per acollir aquesta prova pilot.

D'altra banda, el conseller ha volgut fer valdre el talent: "Estem parlant que aquesta revolució digital és la revolució del coneixement i, per tant, tenir una ciutat que aposta per les empreses, que crea espais de coworking, que aposta per les universitats, etc, és fonamental per fomentar aquesta matèria primera de la revolució, que és el talent.", ha dit.

 

 
Comentaris

Destaquem