Junts per Sant Cugat reivindica el teixit empresarial com a base de la ciutat

La candidatura encapçalada per Carmela Fortuny torna a advertir del "risc" pel model de ciutat si les esquerres guanyen les eleccions

Junts per Sant Cugat ha mostrat el seu suport "sense complexos" al teixit empresarial de la ciutat en un multitudinari acte a Esade Creapolis celebrat aquest dimarts, 21 de maig. Una trobada per reivindicar el model de ciutat i la col·laboració pública-privada que ha comptat amb la presència dels darrers tres alcaldes convergents, Lluís Recoder, Mercè Conesa i Carmela Fortuny, alcaldable per Junts per Sant Cugat. Tots tres han coincidit en destacar el model de Sant Cugat, diferenciant-lo de les ciutats de l'entorn, i assegurant que és fruit de la seva tasca i dels seus equips en els últims 32 anys.

Carmela Fortuny ha tret pit de les dades econòmiques de Sant Cugat, com el 6% d'atur o les més de 300 empreses creades en els últims quatre anys; i ho ha atribuït el model de ciutat creat pels governs de Convergència. "Empresa, comerç i emprenedoria són bons companys de viatge, això també és el model de ciutat. I està en risc si no guanyem les eleccions", ha emfatitzat.

En aquest sentit, ha insistit a assenyalar la CUP com un "risc" per aquest model, tot i que ara hi ha afegit les altres forces d'esquerra: "El model de Sant Cugat no està en risc només per la CUP, també si l'esquerra i la CUP prioritzen fer-nos fora per sobre de pensar en Sant Cugat".

Lluís Recoder: "Fa molts anys que hem cregut en el valor de l'empresa"

L'exalcalde Lluís Recoder també ha volgut "posar en valor el model de ciutat, des de la perspectiva empresarial d'atreure i crear riquesa i ocupació". "Sant Cugat no és com és per casualitat, és per gent que hi ha posat projectes, idees i determinació", ha afegit qui va ser alcalde entre 1999 i 2010. "Des de fa molts anys hem cregut en el valor de l'empresa, sense cap complex. És el que crea riquesa, és la base perquè l'administració pugui fer equipaments, redistribuir-la... Sempre ho hem tingut claríssim", ha remarcat.

Recoder, que tanca la llista de Junts per Sant Cugat, ha insistit també en la importància d'apostar per Fortuny davant d'altres possibles governs: "De cara el futur poden haver-hi experiments diversos o coalicions estranyes. L'única garantia que el model de ciutat es mantingui, és que Carmela Fortuny guanyi les eleccions i segueixi com a alcaldessa".

 

Mercè Conesa: "Si Sant Cugat no és com Rubí o Cerdanyola, és per alguna cosa"

L'exalcaldessa Mercè Conesa també ha advertit de les propostes polítiques d'altres partits de Sant Cugat: "Ara hi ha qui diu que s'ha de canviar Sant Cugat, però no sabem com. Escoltareu moltes propostes que volen capgirar el que s'ha fet fins ara. No us en refieu. Si aquesta ciutat té un índex d'atur del 6%, més de 3.200 empreses i és referent per tantes coses, és perquè s'ha aposat de manera clara per un model". En aquest sentit, ha reivindicat la col·laboració público-privada com a base d'aquest model i s'ha mostrat escèptica amb la voluntat d'alguns partits de remunicipalitzar determinats serveis públics.

"Si Sant Cugat no és com Rubí o Cerdanyola, és per alguna cosa", ha destacat qui va ser alcaldessa entre 2010 i 2018, que ha assegurat que no ha escoltat "cap alternativa al model de ciutat" actual de Sant Cugat. "No l'han sabut explicar", ha insistit Conesa, que afegia: "Avui està en perill. És un model únic que vol mirar l'empresa de cara, anant junts i sempre primant l'interès públic".

I és que per l'exalcaldessa, l'empresa és una de les bases imprescindibles per una ciutat: "Sense la fortalesa econòmica i si les empreses no haguessin creat ocupació, l'Ajuntament no hauria pogut ajudar a les persones en situacions de vulnerabilitat". "La proposta de Carmela Fortuny en el progrés econòmic és l'aposta més segura i que més preserva el model", ha finalitzat.

Carmela Fortuny: "No incrementarem la pressió fiscal"

Amb tot, Carmela Fortuny ha reivindicat aquest model de ciutat: "Vull seguir el legat dels tres alcaldes [en referència a Joan Aymerich, Recoder i Conesa]".

 

Pel que fa a propostes pel teixit econòmic i empresarial, una de les prioritats de Junts per Sant Cugat és la millora de les infraestructures. En aquest sentit, ha dit que treballaran perquè es construeixi el segon túnel ferroviari fins a Barcelona, es faci l'estació de l'AVE a Sant Cugat i es millori l'AP-7 i la B-30 per evitar els embussos diaris.

"Ens comprometem a no incrementar la pressió fiscal", ha afegit Carmela Fortuny, que ha reconegut que un dels camps on s'haurà de millorar és en reduir la burocràcia i agilitzar les llicències.

junts per sant cugat empresa 21

L'auditori d'Esade Creapolis s'ha omplert amb l'acte de Junts per Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

El comerç, un bé a preservar

La situació del comerç local i de proximitat, que no passa per un bon moment, també és una de les prioritats per Junts per Sant Cugat, segons han assegurat els tres alcaldes.

"Sant Cugat té comerç de proximitat, amb dificultats, però en ciutats de l'entorn hi ha centres urbans desèrtics. Els carrers són alegres i tenen vida", ha destacat Lluís Recoder, que ha volgut destacar l'aposta per la vianantització dels carrers del centre com un dels factors decisius.

"El comerç no ho està passant bé i li haurem de donar un impuls. Una ciutat sense comerç de proximitat és una ciutat morta", ha assegurat per la seva banda la candidata de Junts per Sant Cugat, que s'ha proposat "facilitar que la gent dels barris es pugui apropar també al centre".

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?