L'Ajuntament torna a reclamar la llibertat dels presos polítics

Sant Cugat en reclama la seva immediata posada en llibertat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha tornat a condemnar l'existència en l'actualitat de presos polítics a l'Estat espanyol i ha exigit "l'alliberament immediat de tots els presos preventius". Així s'ha acordat durant el ple municipal celebrat aquest 18 de juny, a proposta del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES i amb el suport de totes les formacions polítiques i els regidors no adscrits, i amb el vot en contra de PP, Cs i PSC.

Un acord que s'ha pres "vista l'evolució jurídica, i el tractament donat per gran part de la doctrina i per l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein d'Alemanya al delicte de rebel·lió (delicte que sustenta la situació de presó provisional en la causa especial 20907/2017 del Tribunal Suprem), qualifica la situació de presó preventiva com a injusta i no conforme al dret aplicable".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha defensat la moció recordant que "no és la primera vegada que la presentem; no ens cansarem ni defallirem en demanar la llibertat dels presos polítics", remarcant que "és una injustícia el que està succeint amb els nostres companys, a la presó sense cap judici".

En el mateix sentit s'ha expressat Mireia Ingla (ERC-MES), dient que "farem les manifestacions, concentracions i penjarem els llaços grocs que calguin fins que torni a casa", i remarcant que "és un tema de democràcia i de respecte als drets fonamentals", posant èmfasi en el fet que s'estan vulnerant els drets dels seus fills també.

Álvaro Benejam (PP) ha celebrat que "hi hagi llibertat d'expressió que permet que avui pugui dir el que diu i fer el que fa", fent referència a les paraules d'Ingla, apuntant que "el supòsit de presó preventiva es contempla quan hi ha indicis de delicte, risc de fuga i possibilitat de reiteració". Pere Soler (PSC) ha recordat que "no estem d'acord amb el condicionant de presos polítics", lamentant però l'ús dels espais públics per qüestions "partidistes". Soler ha defensat l'estat de dret, apuntant que "entenem que es va vulnerar", destacant però que "les mesures cautelars aplicades a aquestes persones són desproporcionades".

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) ha destacat que "la presó preventiva per delictes de rebel·lió és una aberració jurídica", pel fet que "no hi ha hagut actes de violència", reclamant que "ara és moment d'encetar nova etapa de diàleg i de començar a treballar en solucions".

Per part de Ciutadans, Múnia Fernández Jordán ha mostrat tot el seu "suport i respecte a les resolucions dels jutges i tribunals", i Núria Gibert, per part de la CUP-PC, ha mostrat el seu suport a la moció. "Hi ha persones a la presó que van fer allò que posava als seus programes; allò pel qual els van votar milers de persones. És una aberració", ha defensat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem