L'alcaldessa fa una crida al respecte en el missatge institucional de la Diada

El discurs institucional de Mercè Conesa fa una crida a respectar totes les opinions: "Respecteu aquells que votaran que no i aquells que no volen ni votar"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s'ha dirigit als santcugatencs durant el discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya, que ha tingut lloc aquest 11 de Setembre al matí a la plaça de Barcelona, després de l'ofrena floral a Rafael Casanova. Respecte, tranquil·litat i democràcia han estat tres dels conceptes més repetits per Conesa, que ha dibuixat en el seu discurs com li agradaria que fos "el país que imagina". (Les imatges de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat)

Amb la mirada posada al referèndum de l'1 d'octubre, l'alcaldessa ha defensat la votació i ha demanat respecte per totes les sensibilitats: "El país que m'imagino és on es permet votar i el referèndum no és delicte; on totes les persones es poden expressar lliurament i cap d'elles és tildada de més o menys patriota". "Respecteu aquells que votaran que no, aquells que no volen ni votar i els que qüestionen el procés", ha proclamat Mercè Conesa.

"Hàgem nascut on hàgem nascut, vinguem d'on vinguem, parlem la llengua que parlem: m'imagino un país per a tots i amb possibilitat de vot per a tots", ha emfatitzat l'alcaldessa santcugatenca, que ha insistit en "no encasellar a les persones" ni deixar que dins de la nostra societat ens assenyalem amb el dit". "El nostre objectiu no és tenir dificultats entre nosaltres, sinó una Catalunya plena i lliure on tots els ciutadans sentin que pertanyen en aquest projecte col·lectiu", ha recalcat.

L'alcaldessa també s'ha referit a l'actuació del govern espanyol: "Estem veient la Guàrdia Civil perseguint unes paperetes, les forces del govern central assetjant mitjans de comunicació, s'està coaccionant alcaldes i alcaldesses...", ha denunciat Conesa, que ha expressat: "Els alcaldes i alcaldesses estem al capdavant de la institució per obeir, però per obeir el mandat ciutadà". "Davant de tota aquesta acció que anirà a més", l'alcaldessa ha demanat sortir "amb tranquil·litat i un gran somriure".

"Ens podran coaccionar, ens podran posar dics de contenció, però la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya és tan forta que a través de l'expressió del vot tombarà qualsevol dic que ens hagin posat", ha afegit Mercè Conesa, que ha fet una última crida a la unitat del poble català: "No deixem que ens divideixin, construïm, sumem i no restem. Siguem forts per quan s'hagin de tombar els dics. No tingueu cap dubte que com a alcaldessa estaré sempre al servei del meu poble".

"Visca Sant Cugat i visca Catalunya lliure", ha rematat per acabar el discurs l'alcaldessa de Sant Cugat.

La plaça de Barcelona, durant el missatge institucional de l'alcaldessa FOTO: Bernat Millet
Més informació
 
Comentaris

Destaquem