L'ANC engega una campanya per retirar plaques i símbols franquistes de Sant Cugat

A Sant Cugat encara hi ha símbols del Franquisme pels carrers

L'Assemblea Nacional Catalana ha engegat una campanya per retirar les plaques i símbols franquistes de Sant Cugat. Cal recordar que, tot i que l'Ajuntament s'ha compromès en dues ocasions a retirar tots els símbols de la Dictadura, encara hi ha rastres del Franquisme com els noms d'alguns carrers i les plaques del Instituto Nacional de la Vivienda en habitatges privats.

"Per tal d’activar les accions per la seva retirada, us preguem que si coneixeu alguna placa o símbol franquista encara existent al nostre municipi, ens feu arribar les dades de localització", demana l'ANC en un comunicat. Així, l'entitat independentista vol completar la llista de símbols franquistes per demanar-ne la seva retirada total. La informació es pot enviar per correu electrònic a l'entitat.

El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, va criticar durant el darrer ple municipal la lentitud de l'Ajuntament en la retirada dels símbols. La tinent d'alcalde Cristina Paraira va dir que ja estaven a punt per retirar les plaques del Instituto Nacional de la Vivienda. Pel que fa a noms de carrers, Paraira va dir que era una qüestió que s'havia de fer amb el consens de totes les formacions polítiques.

La formació juvenil Arran fa uns mesos també va retirar, pel seu compte i sense permís de l'Ajuntament, el nom de plaques de carrers de personatges relacionats amb el Franquisme, la qual cosa li va comportar amenaces de sancions per part del govern municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem