L'ANC no veu prioritària una llista unitària de l'independentisme a Sant Cugat

La majoria independentista de Sant Cugat tranquil·litza l'entitat sobiranista

L'Assemblea Nacional Catalana no considera prioritari impulsar una llista unitària independentista a Sant Cugat per les eleccions municipals de 2019. Aquest 1 de juliol, l'ANC va proposar celebrar "primàries republicanes" de cara a les  municipals a les ciutats de més de 25.000 habitants, amb l'objectiu de garantir el màxim d'ajuntaments pel sobiranisme. Tot i això, la peculiaritat de Sant Cugat fa que la secció local de l'Assemblea no ho vegi imprescindible en aquest cas.

"Sant Cugat és de les ciutats que menys fa patir, perquè històricament hi ha una clara majoria del sobiranisme", ha destacat el coordinador de l'ANC a Sant Cugat, Xavier Palet, en declaracions al TOT. De fet, a les últimes eleccions municipals de 2015, 18 dels 25 regidors formaven part de partits independentistes. I a les catalanes del desembre de 2017, els vots independentistes van suposar el 55% del total entre els santcugatencs i santcugatenques.

Així, el coordinador de Sant Cugat considera que és més important confeccionar llistes unitàries en "ciutats amb poca tradició sobiranista", com pot ser el cas de Barcelona o la majoria de municipis de l'Àrea Metropolitana. "Ara s'ha de fer un estudi i analitzar cas per cas", ha afegit.

Tot i això, Palet ha assegurat que proposaran igualment als partits independentistes santcugatencs impulsar unes primàries per confeccionar una llista única del sobiranisme. L'Assemblea Nacional Catalana traslladarà la proposta a la Mesa per la República, integrada per formacions i entitats independentistes de Sant Cugat. Dels tres principals partits sobiranistes de Sant Cugat, només Esquerra ja ha escollit oficialment candidata a l'alcaldia, que serà Mireia Ingla.

 
Comentaris

Destaquem