L'ANC titlla d'"humiliació" l'acte per donar la volta a la pancarta dels presos

A més, l'ANC Sant Cugat anuncia una campanya per "omplir de llaços grocs i estelades els balcons de Sant Cugat", com a "resposta a la repressió"

L'ANC de Sant Cugat s'ha mostrat en "desacord amb el format" de l'acte que ha organitzat l'Ajuntament per fer la volta a la pancarta en favor dels presos polítics, a requeriment de la Junta Electoral Central. De fet, el president de la secció local de l'entitat sobiranista, Xavier Palet ha assenyalat que consideren que "és un acte humiliant", i que l'ANC no hi ha participat perquè no vol "ser còmplice d'aquest acte, amb simbolisme". Segons ha explicat en roda de premsa el president, l'entitat considera que s'hauria d'haver fet de manera més discreta: "Per a nosaltres, calia donar-li la mínima expressió simbòlica possible", ha afirmat Palet. De totes maneres, Palet ha afirmat que entenen perfectament el fet que la pancarta s'hagi de girar: "L'actitud de l'Ajuntament ha estat correcte, l'han defensat i l'han deixat fins a l'últim moment", ha sentenciat.

Més info: L'Ajuntament dona la volta a la pancarta dels presos polítics

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Cugat va rebre el primer requeriment la setmana passada, en el qual es donava un termini de 48 hores per retirar la pancarta, i els Serveis Jurídics del consistori van presentar un recurs, que va ser resolt desfavorablement per l'Ajuntament el passat dimarts.

Més info: L'Ajuntament retirarà la pancarta dels presos "forçosament", a requeriment de la JEC

Més info: L'Ajuntament presenta un recurs per mantenir la pancarta 'Llibertat Presos Polítics'

D'altra banda, el president de l'entitat ha carregat contra Cs i el PP, per denunciar davant de la Junta Electoral Central la presència de la pancarta en favor dels presos polítics, i per la denúncia que el partit taronja va presentar davant la Fiscalia contra l'alcaldessa, Carmela Fortuny, per possible delicte Electoral i possible delicte de desobediència: ""PP i Cs no tenen res més a fer que destruir i imposar", ha dit Palet.

Més info: Cs denuncia a l'alcaldessa, Carmela Fortuny, davant la Fiscalia per mantenir la pancarta

Campanya per omplir els balcons

D'altra banda, l'ANC de Sant Cugat ha anunciat que inicia una campanya, sota el títol: 'Contra la repressió, llaços i estelades al balcó', amb l'objectiu d'omplir els màxims balcons possibles de Sant Cugat amb simbologia independentista i a favor dels presos polítics, i com a "resposta a la repressió". "Si no volen brou, dues tasses", ha dit Xavier Palet. Així, ha explicat que l'entitat posarà a disposició de qui ho desitgi llaços grocs i estelades, que es podran recollir de dilluns a dijous, durant la tarda, al local de l'ANC de Sant Cugat. A més, entregaran el material sense exigir diners a canvi. "L'únic que demanem és la voluntat", ha dit Palet.

 
Comentaris

Destaquem