L'aparcament centra la participació ciutadana del ple municipal

Diferents veïns i veïnes han intervingut durant la sessió plenària del mes d'abril celebrada aquest dilluns, dia 16

L'aparcament a Sant Cugat del Vallès ha centrat bona part de les intervencions de la ciutadania al ple municipal del mes d'abril, celebrat aquest dilluns, dia 16. D'una banda, el Sr. Espina ha intervingut com a veí del barri de Sant Domènec, mostrant la seva preocupació per la mobilitat al barri els dies de descarregada al Mercantic. En aquest sentit, ha lamentat que els vehicles aparquin a les voreres, i el fet que es tallin els carrers d'Igualada i de Solsona, impedint que els veïns puguin accedir a casa seva.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha respost que hi ha autorització per ocupació de la via pública, i que "som conscients de les molèsties generades als veïns", afegint que s'està treballant per solucionar-ho.

Jaume Espina durant la seva intervenció. FOTO: Artur Ribera

En el mateix sentit s'ha expressat el Sr. Sagalés, demanant per què el Mercantic no té el seu propi aparcament com altres negocis de la zona. En aquest sentit, Conesa ha destacat que l'afluència de gent que genera el Mercantic fa necessari ampliar l'oferta d'aparcament per "evitar que generi més problemes", explicant que s'està treballant per habilitar aparcament a tocar del CAP Turó de Can Mates.

Sagalés també ha demanat per la seguretat del carril bici de l'avinguda Rius i Taulet, proposant que es posés a un carrer menys perillós. Conesa ha respost que s'està treballant per millorar la seguretat en aquest espai.

Pel que fa a aparcament també ha intervingut el Sr. Jané. En aquest cas, demanant el motiu pel qual aprofitant que es posava àrea verda, s'ha ampliat el nombre de places d'àrea blava. Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Mobilitat, ha apuntat que ja es va explicar aquesta implantació.

Altres intervencions

La ciutat dona resposta a le speticions dels veïns durant el torn de participació ciutadana. FOTO: Artur Ribera

La Sra. Palacios ha intervingut al ple per reclamar mesures que garanteixin el pas dels vianants a les voreres on hi ha terrasses de bars. Igualment, ha demanat que es vigili l'aparcament a la plaça de Barcelona, i ha demanat que es negociï la Festa Major per evitar les molèsties als veïns. La resposta municipal ha estat que s'estarà a sobre del tema de les terrasses i l'aparcament, tot i demanar "paciència mentre acaben les obres a la plaça".

El Sr. Bartual ha parlat de circulació i de l'àmbit de la Torre Negra. En aquest sentit, ha demanat que es controli l'estacionament en doble fila davant de les escoles, així com es fomenti l'ús de les rotondes per evitar cues. Pel que fa a Torre Negra, ha demanat que es tapi un pou obert que hi ha en aquest àmbit. Conesa li ha demanat que identifiqui on es troba per poder veure accions a realitzar.

Finalment ha intervingut el Sr. Ruiz, de Can Barata, agraint que vagi endavant la solució a l'abastament d'aigua, i demanant la instal·lació d'una rotonda d'accés al barri. A aquest punt Conesa ha respost que s'està en converses amb la Generalitat estudiant implantar un semàfor.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem