L'Àrea Metropolitana vol fer efectiva la prohibició d'exercicis militars a Collserola

Tot i les peticions d'Ajuntaments i el Parc Natural, l'exèrcit espanyol continua fent pràctiques militars a Collserola

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar aquest dimecres, doa 28 de setembre, la moció de la CUP-PA per demanar al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i al Govern que impulsin mesures per "fer efectiva" la prohibició d'entrenaments de l'exèrcit espanyol als espais naturals del massís. El text insta els Ajuntaments amb terme municipal i limítrofs al Parc, com Sant Cugat, que també emprenguin mesures "proactives" en aquest sentit.

El Consorci, el Parlament i diversos consistoris han adoptat en els darrers mesos acords per impedir les activitats militars al Parc, però l'exèrcit s'hi ha continuat entrenant, com es va veure a inicis de setembre. Els cupaires volen que aquests acords no quedin en paper mullat i que el Consorci i la Generalitat creïn la normativa que impedeixi els exercicis militars. La moció ha comptat amb 27 vots favorables de la CUP-PA, ERC, Entesa, CiU i els grups independents de Bàrbara i Torrelles; 22 en contra del PP, C's i PSC i dues abstencions.

El text inicial dels cupaires instava el Consorci del Parc Natural de Collserola i als Ajuntaments a requerir la presència de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per donar compliment a la prohibició d'activitats de l'exercit en espais no estrictament militars. També demanava incoar expedients sancionadors en cas necessari. La proposta de resolució, però, es va modificar per la transacció amb ERC, Entesa i el PSC.

Així, la moció que finalment es va aprovar ajorna un possible requeriment de presència policial fins a la creació de la normativa per dotar qualsevol acció de seguretat jurídica: "Entenent que l'incompliment d'aquestes futures normatives donaria suficients motius per demanar a les autoritats competents la presència de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per garantir-ne el compliment".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem