L'EMD de Valldoreix retira la memòria de la legislatura per la llei electoral

El pressupost preveia una partida per elaborar una memòria informativa sobre el mandat 2015 - 2019, que s'ha desestimat finalment amb una modificació pressupostària

L'EMD de Valldoreix no publicarà, finalment, la memòria de la legislatura 2015-2019, que estava prevista amb una partida pressupostària de 13.000 euros, que havia generat polèmica entre les forces de l'oposició, ja que l'havien titllat "d'electoralista".

Finalment, a l'haver entrat en període electoral per les eleccions generals del 28-A, i segons el que marca la llei electoral, l'EMD de Valldoreix ha decidit retirar aquesta partida, i ho ha fet amb una modificació pressupostària, acceptant unes al·legacions de la CUP-PC, que en demanàven la retirada. Tot i això, l'EMD ha incorporat les parts més importants d'aquesta memòria en la darrera publicació de l'Info Valldoreix.

El govern de l'EMD va aprovar fa dos mesos, en solitari, el Pressupost per a l'any 2019.

Amb tot, la Junta de Veïns Extraordinària ha aprovat la retirada de la memòria de la legislatura, amb els vots favorables de PDeCAT-Actuem i les abstencions de Cs, la CUP-PC i ERC-MES

Les reaccions

Xavier Humet, vocal de la CUP-PC, ha explicat que "l'objectiu era que no publiquessin una memòria totalment partidista davant d'una comptesa electoral pagada amb diners públics". De totes maneres, ha criticat la publicació de l'Info Valldoreix: "Malgrat tot, han publicat l'Info Valldoreix amb informació sobre ells i han fet una jugada".

Per la seva banda, Bernat Gisbert, vocal de comunicació i noves tecnologies de l'EMD de Valldoreix, per PDeCAT-Actuem, s'ha mostrat disconforme amb aquesta visió: "És una opinió respectable, però no la compartim. Ells han tingut la sort que es van convocar les eleccions generals per al 28 d'abril, i això ha fet que el decret de convocatòria d'eleccions, en lloc de ser al 30 de març amb les municipals, passava a ser al 5 de març amb les generals. Dilluns 4 de març era l'últim dia per repartir i la secretària ens va avisar d'això. Aleshores simplement el que vam fer és fer l'Info Valldoreix, com fem sempre, però afegint les accions de govern més destacades".

 
Comentaris

Destaquem