L'EMD de Valldoreix retira la memòria de la legislatura per la llei electoral

El pressupost preveia una partida per elaborar una memòria informativa sobre el mandat 2015 - 2019, que s'ha desestimat finalment amb una modificació pressupostària

L'EMD de Valldoreix no publicarà, finalment, la memòria de la legislatura 2015-2019, que estava prevista amb una partida pressupostària de 13.000 euros, que havia generat polèmica entre les forces de l'oposició, ja que l'havien titllat "d'electoralista".

Finalment, a l'haver entrat en període electoral per les eleccions generals del 28-A, i segons el que marca la llei electoral, l'EMD de Valldoreix ha decidit retirar aquesta partida, i ho ha fet amb una modificació pressupostària, acceptant unes al·legacions de la CUP-PC, que en demanàven la retirada. Tot i això, l'EMD ha incorporat les parts més importants d'aquesta memòria en la darrera publicació de l'Info Valldoreix.

El govern de l'EMD va aprovar fa dos mesos, en solitari, el Pressupost per a l'any 2019.

Amb tot, la Junta de Veïns Extraordinària ha aprovat la retirada de la memòria de la legislatura, amb els vots favorables de PDeCAT-Actuem i les abstencions de Cs, la CUP-PC i ERC-MES

Les reaccions

Xavier Humet, vocal de la CUP-PC, ha explicat que "l'objectiu era que no publiquessin una memòria totalment partidista davant d'una comptesa electoral pagada amb diners públics". De totes maneres, ha criticat la publicació de l'Info Valldoreix: "Malgrat tot, han publicat l'Info Valldoreix amb informació sobre ells i han fet una jugada".

Per la seva banda, Bernat Gisbert, vocal de comunicació i noves tecnologies de l'EMD de Valldoreix, per PDeCAT-Actuem, s'ha mostrat disconforme amb aquesta visió: "És una opinió respectable, però no la compartim. Ells han tingut la sort que es van convocar les eleccions generals per al 28 d'abril, i això ha fet que el decret de convocatòria d'eleccions, en lloc de ser al 30 de març amb les municipals, passava a ser al 5 de març amb les generals. Dilluns 4 de març era l'últim dia per repartir i la secretària ens va avisar d'això. Aleshores simplement el que vam fer és fer l'Info Valldoreix, com fem sempre, però afegint les accions de govern més destacades".

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?